אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

סלט קישואים ביוגורטחינה

זה יהפוך להיות הסלט הקבוע שלכם: מצע של יוגורט שעליו אחד הסלטים היותר טעימים שיש - קישואים חמים, ביצה קשה, זילוף של טחינה, טבעות צ'ילי ובצל ירוק מעל. שמישהו ירוץ להביא לחם טרי

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 21/08/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קלוף, חצוי ופרוס לסהרונים

3 קישואים, חתוכים לקוביות

2 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור גרוס

2 ביצים קשות, מפוררות או חתוכות לקוביות

להגשה:

1 גביע (200 גרם) יוגורט 3 אחוזי שומן או יווני

2 כפות טחינה גולמית

צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)

בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים כ-5 דקות, עד שגם הם מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל ומכסים להמשך ריכוך עוד 2-3 דקות.

2 מורידים מהכיריים, מוסיפים ביצים קשות ומערבבים.

3 מורחים יוגורט על צלחת ההגשה, עורמים מעליו את הסלט החמים ומטפטפים טחינה גולמית מלמעלה. מפזרים צ'ילי ו/או בצל ירוק, ומגישים עם חלה או לחם לניגוב.