מאפינס יוגורט ונוטלה
הגענו לתקופה הזאת בשנה שבה ילדים והורים חייבים להסתדר, אז הנה: מאפינס יוגורט קלילים ועסיסיים בחצי שעת עבודה שהגדולים יאהבו, עם מלית נוטלה שהילדים ישתגעו. הנה לכם שלום בית מתוק במיוחד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 12 שקעים:
1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
שני שליש כוס (130 גרם) סוכר
2 ביצים
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
1 כפית תמצית וניל
2 גביעי יוגורט יווני (130 גרם כל אחד)
למלית:
חצי עד שני שליש כוס נוטלה
לציפוי (לא חובה):
חופן אגוזי לוז, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את השקעים בעטרות נייר או משמנים היטב.
2 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר בקערה גדולה.
3 בקערה שנייה מערבבים את הביצים, השמן, הווניל והיוגורט.
4 מוסיפים את התערובת הרטובה לקערה הראשונה ומערבבים כמה שפחות - רק עד שלא רואים יותר קמח. אם יש גושים בבלילה אל תתרגשו, זה בסדר.
5 יוצקים חצי מכמות הבלילה עד לחצי מנפח השקעים. מוסיפים לכל שקע כפית נוטלה, יוצקים את שאר הבלילה ומערבבים מעט. אם רוצים מפזרים מעל את אגוזי הלוז.
6 אופים כ-25 דקות או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.