אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מאפינס יוגורט ונוטלה

הגענו לתקופה הזאת בשנה שבה ילדים והורים חייבים להסתדר, אז הנה: מאפינס יוגורט קלילים ועסיסיים בחצי שעת עבודה שהגדולים יאהבו, עם מלית נוטלה שהילדים ישתגעו. הנה לכם שלום בית מתוק במיוחד

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 28/08/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 12 שקעים:

1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

שני שליש כוס (130 גרם) סוכר

2 ביצים

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

1 כפית תמצית וניל

2 גביעי יוגורט יווני (130 גרם כל אחד)

למלית:

חצי עד שני שליש כוס נוטלה

לציפוי (לא חובה):

חופן אגוזי לוז, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את השקעים בעטרות נייר או משמנים היטב.

2 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר בקערה גדולה.

3 בקערה שנייה מערבבים את הביצים, השמן, הווניל והיוגורט.

4 מוסיפים את התערובת הרטובה לקערה הראשונה ומערבבים כמה שפחות - רק עד שלא רואים יותר קמח. אם יש גושים בבלילה אל תתרגשו, זה בסדר.

5 יוצקים חצי מכמות הבלילה עד לחצי מנפח השקעים. מוסיפים לכל שקע כפית נוטלה, יוצקים את שאר הבלילה ומערבבים מעט. אם רוצים מפזרים מעל את אגוזי הלוז.

6 אופים כ-25 דקות או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף
>> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך
>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית