אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות עדשים חריפות עם יוגורט

אל תטעו בקציצות האלה - הן נראות תמימות אבל בתוכן מסתתרת אש יוקדת ונפלאה. כמה טוב שיש את רוטב היוגורט הזה, שמרגיע קצת את הלשון בין ביס לביס

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 14/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

2 כוסות עדשים ירוקות או כתומות (אנחנו השתמשנו בכתומות)

1 בצל סגול גדול, חתוך גס

3 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף, חתוך גס (ללא גרעינים)

חופן עלי אורגנו טריים

מלח

פלפל שחור

1 שקית אבקת אפייה

לטיגון:

שמן זית

להגשה:

גביע יוגורט יווני

מיץ מלימון אחד

קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 אם יש זמן משרים את העדשים לילה מראש. אם אין זמן, מבשלים את העדשים כרבע שעה בסיר עם מים עד לריכוך חלקי. מסננים ומצננים.

2 מעבירים את העדשים ואת שאר מרכיבי הקציצות למעבד מזון. מרסקים בפולסים קצרים עד לקבלת מחית גסה.

3 מחממים שמן ומטגנים קציצת ניסיון. טועמים ומתקנים את התיבול כך שיתאים לכם בדיוק.

4 יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד.

5 מגישים עם יוגורט מתובל במיץ וקליפת לימון.