אוכל

פיתה זעתר מבצק יוגורט

יוגורט בבצק זה טריק נפלא שאימצנו מזמן, אבל רק לאחרונה שדרגנו אותו לפיתות זעתר: פיתות מהזן הממכר, שקל וכיף להכין בבית (כמה קל? חצי שעה עבודה). אם תצליחו לא לחסל אותן מיד, יהיה נחמד שתכינו גם טחינה וסלט

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 08/05/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כפית סוכר

4 כפות מים חמימים

חצי כפית מלח

1 גביע יוגורט יווני (130 גרם)

3 כפות שמן זית

לציפוי:

שמן זית

תערובת זעתר

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר.

2 מוסיפים מים, מלח, יוגורט ושמן זית ומערבלים דקה או שתיים. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש עוד 8 דקות (או עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש).

3 מכסים את הקערה בניילון ומעליו מגבת. מתפיחים במקום חמים למשך שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

>> מתכונים לראש השנה

4 מורידים את נפח הבצק על ידי לישה על גבי משטח מקומח. מחלקים ל-8 כדורים שווים ופותחים אותם לעלים עגולים. מכסים ומניחים לתפיחה אחרונה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מורחים את עיגולי הבצק בשמן זית, מצפים בזעתר ואופים 10-12 דקות עד שזהוב יפה. מגישים לצד טחינה טובה וירקות טריים חתוכים.