פיתה זעתר מבצק יוגורט
יוגורט בבצק זה טריק נפלא שאימצנו מזמן, אבל רק לאחרונה שדרגנו אותו לפיתות זעתר: פיתות מהזן הממכר, שקל וכיף להכין בבית (כמה קל? חצי שעה עבודה). אם תצליחו לא לחסל אותן מיד, יהיה נחמד שתכינו גם טחינה וסלט
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 08/05/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
4 כפות מים חמימים
חצי כפית מלח
1 גביע יוגורט יווני (130 גרם)
3 כפות שמן זית
לציפוי:
שמן זית
תערובת זעתר
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר.
2 מוסיפים מים, מלח, יוגורט ושמן זית ומערבלים דקה או שתיים. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש עוד 8 דקות (או עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש).
3 מכסים את הקערה בניילון ומעליו מגבת. מתפיחים במקום חמים למשך שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 מורידים את נפח הבצק על ידי לישה על גבי משטח מקומח. מחלקים ל-8 כדורים שווים ופותחים אותם לעלים עגולים. מכסים ומניחים לתפיחה אחרונה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מורחים את עיגולי הבצק בשמן זית, מצפים בזעתר ואופים 10-12 דקות עד שזהוב יפה. מגישים לצד טחינה טובה וירקות טריים חתוכים.