צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
כרובית ביוגורט וזעתר
יש שילובים שפשוט הולכים טוב יחד. כרובית אפויה ויוגורט חמצמץ - כמה פשוט ככה נפלא, מה יש עוד להוסיף? התשובה היא זעתר. כן כן, כפית קטנה של זעתר לוקחת את המנה הזאת לעולם אחר
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 08/05/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אופים את הכרובית המאודה בשלמותה, עדיף עם גבעולים, עד להזהבה. מלבישים אותה בגלימה לבנה של יוגורט מתובל בזעתר, ומקבלים מנה יפת תואר, קלילה וטעימה להפליא, שמתאימה כמו כפפה לערבים החמים.
מרכיבים (4 מנות):
כרובית בינונית
3 כפות שמן זית
מלח גס
1 גביע (200 גרם) יוגורט
1 כפית זעתר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מבשלים את הכרובית בסיר עם מי מלח במשך 15 דקות, לריכוך ראשוני בלבד.
3 מעבירים את הכרובית השלמה לתבנית, מורחים בשמן זית וממליחים.
4 אופים חצי שעה או עד שהכרובית זהובה באופן אחיד ויפה.
5 מעבירים את הכרובית לכלי הגשה. מערבבים את היוגורט למרקם חלק ואחיד. יוצקים על הכרובית, מפזרים את הזעתר ומגישים מיד.