מאפינס שזיפים ויוגורט
מאפינס חלומיים עם שזיפים הודות לקיץ, ומרקם עשיר הודות ליוגורט. הכנו אותם תוך רבע שעה על השעון, הכנסנו לתנור ורגע לפני שהם יצאו דאגנו לקפה קר בכוס גבוהה עם קש. תעשו לעצמכם טובה ולכו בעקבותינו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
ל-12 מאפינס:
2 כוסות סוכר
150 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל (או סוכר וניל)
5 ביצים
1 וחצי גביעי יוגורט יווני
210 גרם (כוס וחצי) קמח, מעורבב עם כפית אבקת אפייה
למלית שזיפים:
5 שזיפים פרוסים
מיץ וקליפה מחצי לימון
2 כפות סוכר
קורט קינמון
תוספת:
2 כפות פיסטוקים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס, מקמחים קלות ומנערים.
2 מערבבים את השזיפים עם לימון, סוכר וקינמון.
3 מקציפים את הסוכר והחמאה עם תמצית הווניל במיקסר לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עוד קצת, לקבלת קרם במרקם אחיד.
4 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את היוגורט והקמח המעורבב עם אבקת אפייה לסירוגין ומערבלים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 יוצקים את העיסה עד לשליש מגובה הכלים או השקעים, מוסיפים מהשזיפים, עוד עיסה ושוב שזיפים. אם רוצים מפזרים פיסטוקים מעל.
6 אופים 35-30 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים יפה. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.