אוכל
צילום׃ בבושקה הפקות, מאקו

לביבות כרובית ובצל ירוק הכי קלות בעולם

לביבות קלילות וטעימות שמכינים בצ'יק, והולכות נפלא עם קצת יוגורט ונענע מלמעלה. טיפ שלנו: גייסו קצת משמעת עצמית, ואל תחסלו אותן מיד - הן טעימות אפילו יותר כשהן קרות

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 13/10/19 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 237 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית בינונית, מחולקת לפרחים

3 בצלים ירוקים, קצוצים

3 ביצים

1 כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

להגשה:

1 גביע יוגורט יווני

חופן עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר גדול עם מי מלח. כשהם רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 15 דקות עד שהכרובית רכה אבל המרקם עדיין יציב (כלומר לא מתפוררת). מסננים.

2 מועכים את פרחי הכרובית הרכים עם מועך של פירה או מרסקים במעבד מזון עם דסקית פומפייה. לא מומלץ לרסק עם להב רגיל, כדי שלא תתקבל מחית.

3 מוסיפים לפירורי הכרובית בצל ירוק, ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים היטב ליצירת תערובת ללביבות. אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף עוד ביצה.

4 מחממים שמן במחבת גדולה. בידיים רטובות יוצרים לביבות, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.

5 מגישים את הלביבות עם טפטופי יוגורט ועלי נענע.