צילום׃ בבושקה הפקות, מאקו
לביבות כרובית ובצל ירוק הכי קלות בעולם
לביבות קלילות וטעימות שמכינים בצ'יק, והולכות נפלא עם קצת יוגורט ונענע מלמעלה. טיפ שלנו: גייסו קצת משמעת עצמית, ואל תחסלו אותן מיד - הן טעימות אפילו יותר כשהן קרות
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 13/10/19
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כרובית בינונית, מחולקת לפרחים
3 בצלים ירוקים, קצוצים
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
להגשה:
1 גביע יוגורט יווני
חופן עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר גדול עם מי מלח. כשהם רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 15 דקות עד שהכרובית רכה אבל המרקם עדיין יציב (כלומר לא מתפוררת). מסננים.
2 מועכים את פרחי הכרובית הרכים עם מועך של פירה או מרסקים במעבד מזון עם דסקית פומפייה. לא מומלץ לרסק עם להב רגיל, כדי שלא תתקבל מחית.
3 מוסיפים לפירורי הכרובית בצל ירוק, ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים היטב ליצירת תערובת ללביבות. אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף עוד ביצה.
4 מחממים שמן במחבת גדולה. בידיים רטובות יוצרים לביבות, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
5 מגישים את הלביבות עם טפטופי יוגורט ועלי נענע.