עוגת יוגורט תפוז מהירה
רק תדמיינו את הסיטואציה: בחוץ הסופה סוערת, בפנים חמים, וניחוח תפוזים עדין עולה בנחיריים ומציף אתכם בתחושה מוגנת של בית. ולחשוב שעוד מעט גם תצא לכם מזה עוגת תפוזים חלומית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
החומציות של היוגורט עובדת בשיתוף פעולה עם חומרי ההתפחה ליצירת המרקם המיוחד של העוגה. היוגורט אחראי גם על הפרוסטינג (אותו ציפוי לבן בסגנון אמריקאי), כאן בגרסה טעימה במיוחד, אבל גם בריאה.
מרכיבים :
לתבנית אינגליש או עגולה בקוטר 20-22 ס"מ:
גביע (120 גרם) יוגורט יווני
4 כפות שמן רגיל או זית עדין
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
2 ביצים
כפית תמצית וניל
140 גרם (כוס) קמח תופח
130 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
לזיגוג:
גביע (120 גרם) יוגורט יווני
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 מערבבים את החומרים הרטובים (יוגורט, שמן, מיץ וקליפת תפוז, ביצים ותמצית וניל) בקערה. מוסיפים קמח וסוכר ומערבבים רק על להיווצרות בלילה אחידה.
3 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
4 הציפוי: מערבבים את היוגורט עם אבקת הסוכר ויוצקים על העוגה. מכאן והלאה העוגה חייבת להישמר במקרר (לחלופין, אפשר להוסיף את הזיגוג בכל פעם שחותכים חתיכה).
* אפשר להכפיל את המתכון ולאפות בתבנית 24 ס"מ לעוגה גבוהה ומרשימה.