אוכל

לחם יוגורט, זיתים ואורגנו

לחם יוגורט הוא לגמרי אחד הלחמים המוצלחים שיש, עם טעם חמצמץ עדין ומרקם גמיש וכיפי, וכאילו לא די בזה - הוספנו לו גם זיתי קלמטה ועלי אורגנו, שנותנים טאץ' יווני וטעם גן עדן. מתכון פשוט, שפשוט שווה לאמץ

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 08/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו (3 וחצי כוסות) קמח 

2 גביעי יוגורט יווני

1 כף עלי אורגנו

כף שמרים יבשים

1 כוס מים

חצי כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח עם יתר החומרים למעט הזיתים והמלח, ומתחילים ללוש במיקסר או בקערה גדולה.

2 כשהבצק מתחיל להתגבש, אחרי כ-3 דקות לישה נמרצת, מוסיפים את המלח והזיתים. לשים יחד 5 דקות נוספות. מתקבל בצק דביק למגע, וזה בסדר.

3 מעבירים את הבצק לתבנית לחם (משומנת או מרופדת בנייר אפייה), מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. מדי פעם מורידים לבצק את האוויר, כדי שיתחיל לתפוח מחדש.

4 מחממים תנור ל-220 מעלות.

5 מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהלחם מוכן ותחתיתו קשה ומשמיעה צליל חלול כשמקישים עליה. מצננים היטב לפני הפריסה.

 >> הנה מתכון לקיצ'רי עם טריק מדליק

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה