לחם יוגורט, זיתים ואורגנו
לחם יוגורט הוא לגמרי אחד הלחמים המוצלחים שיש, עם טעם חמצמץ עדין ומרקם גמיש וכיפי, וכאילו לא די בזה - הוספנו לו גם זיתי קלמטה ועלי אורגנו, שנותנים טאץ' יווני וטעם גן עדן. מתכון פשוט, שפשוט שווה לאמץ
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 08/05/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חצי קילו (3 וחצי כוסות) קמח
2 גביעי יוגורט יווני
1 כף עלי אורגנו
כף שמרים יבשים
1 כוס מים
חצי כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם יתר החומרים למעט הזיתים והמלח, ומתחילים ללוש במיקסר או בקערה גדולה.
2 כשהבצק מתחיל להתגבש, אחרי כ-3 דקות לישה נמרצת, מוסיפים את המלח והזיתים. לשים יחד 5 דקות נוספות. מתקבל בצק דביק למגע, וזה בסדר.
3 מעבירים את הבצק לתבנית לחם (משומנת או מרופדת בנייר אפייה), מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. מדי פעם מורידים לבצק את האוויר, כדי שיתחיל לתפוח מחדש.
4 מחממים תנור ל-220 מעלות.
5 מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהלחם מוכן ותחתיתו קשה ומשמיעה צליל חלול כשמקישים עליה. מצננים היטב לפני הפריסה.
>> הנה מתכון לקיצ'רי עם טריק מדליק
>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה