צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
מוס יוגורט ושוקולד לבן
קינוח אישי, לבן וחגיגי, עם טעם עדין ומרקם אוורירי במיוחד. מוס יוגורט ושוקולד לבן שמכינים בכלום עבודה (הקטע הקשה הוא לחכות שיתקרר) - מתוק, מרענן ולגמרי עושה לנו את הקיץ
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 24/07/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
150 גרם שוקולד לבן, חתוך לקוביות
1 גביע (200 גרם) יוגורט, 3 אחוזי שומן
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית רום או חצי כפית וניל
להגשה:
פירות טריים או שבבי שוקולד וחלבה
אופן ההכנה:
1 ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרו (בפולסים קצרים) עד שהוא הופך לנוזל חלק. מצננים.
2 מערבבים את היוגורט לתוך השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מקציפים את השמנת במיקסר עם רום או וניל כ-3 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת אוורירית.
4 מוסיפים את תערובת השוקולד ומאחדים בין שתי התערובות.
5 יוצקים לכלים אישיים, מכסים בניילון ושומרים במקרר 4 שעות לפחות.
6 מקשטים ומגישים.