אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מוס יוגורט ושוקולד לבן

קינוח אישי, לבן וחגיגי, עם טעם עדין ומרקם אוורירי במיוחד. מוס יוגורט ושוקולד לבן שמכינים בכלום עבודה (הקטע הקשה הוא לחכות שיתקרר) - מתוק, מרענן ולגמרי עושה לנו את הקיץ

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 24/07/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 291 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

150 גרם שוקולד לבן, חתוך לקוביות

1 גביע (200 גרם) יוגורט, 3 אחוזי שומן

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית רום או חצי כפית וניל

להגשה:

פירות טריים או שבבי שוקולד וחלבה

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרו (בפולסים קצרים) עד שהוא הופך לנוזל חלק. מצננים.

2  מערבבים את היוגורט לתוך השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מקציפים את השמנת במיקסר עם רום או וניל כ-3 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת אוורירית.

4 מוסיפים את תערובת השוקולד ומאחדים בין שתי התערובות.

5 יוצקים לכלים אישיים, מכסים בניילון ושומרים במקרר 4 שעות לפחות.

6 מקשטים ומגישים.

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף
>> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך
>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית