אוכל

בואיקוס של סבתא

לחמניות גבינה נהדרות שמקבלות טוויסט קליל ומרענן בזכות היוגורט שמתווסף לבצק. בלי להסתבך, להתפיח ולעבוד קשה - הבואיקוס הקלים והנהדרים של סבתא, שכנראה נמשיך להכין עד יומנו האחרון

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 04/09/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

שקית קטנה (350 גרם) קמח תופח

200 גרם חמאה רכה

150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

2 גביעי יוגורט טבעי

1 ביצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את כל החומרים יחד בקערה לקבלת בצק אחיד.

3 מחלקים את הבצק לכדורים אחידים בגודלם ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

4 אופים 20-25 דקות או עד להתייצבות והזהבה. מצננים על רשת.

* מגישים ואוכלים כשהבואיקוס טריות. אם מגישים למחרת - יש לחמם לפני ההגשה.