בואיקוס של סבתא
לחמניות גבינה נהדרות שמקבלות טוויסט קליל ומרענן בזכות היוגורט שמתווסף לבצק. בלי להסתבך, להתפיח ולעבוד קשה - הבואיקוס הקלים והנהדרים של סבתא, שכנראה נמשיך להכין עד יומנו האחרון
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 04/09/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
שקית קטנה (350 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
2 גביעי יוגורט טבעי
1 ביצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את כל החומרים יחד בקערה לקבלת בצק אחיד.
3 מחלקים את הבצק לכדורים אחידים בגודלם ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
4 אופים 20-25 דקות או עד להתייצבות והזהבה. מצננים על רשת.
* מגישים ואוכלים כשהבואיקוס טריות. אם מגישים למחרת - יש לחמם לפני ההגשה.