לביבות בטטה אפויות עם רוטב יוגורט

הן אהובות על כולם, מבוגרים וילדים כאחד, הן נימוחות וטעימות בכל טמפרטורה ומתאימות לכל ארוחה.

המרכיבים (6 מנות):
3 בטטות בינוניות
1 תפוח אדמה גדול
1 בצל, קצוץ דק
3 כפות שמן זית
1 ביצה
4 כפות קמח תופח
1 שן שום כתושה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
שמן זית להברשה

להגשה:
1 גביע יוגורט
1 שן שום כתושה
1 כפית עירית קצוצה
מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים או אופים את הבטטות ותפוח האדמה עם הקליפה כ-45 דקות או עד לריכוך.

2. בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית, מעל להבה נמוכה, כ-8 דקות עד להזהבה.

3. מצננים ומקלפים את הבטטות ותפוח האדמה. מועכים למחית גסה, מוסיפים בצל מטוגן, ביצה, קמח תופח ושום כתוש, ומתבלים.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. יוצרים מהתערובת 12 לביבות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מרססים או מברישים בשמן זית ואופים 12 דקות או עד להתייצבות והזהבה.

דג ביוגורט (צילום: צילום מסך, דנונה, שטראוס)
דג ביוגורט|צילום: צילום מסך, דנונה, שטראוס

דג צלוי ביוגורט

כשהדג טרי וצלוי כהלכה, כל מה שצריך בשביל להשלים את המנה הוא מעטפת של יוגורט חמצמץ.

המרכיבים (4-8 מנות):
8 פילטים מ-4 דגים טריים, עם העור
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב:
2 כוסות יוגורט
2 שיני שום, מעוכות
כמה טיפות מיץ לימון
מלח
נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מתבלים יוגורט בשום, לימון ומלח. מערבבים היטב.

2. מחממים מחבת ברזל כבדה ומוסיפים לה מעט שמן זית. מתבלים את הדג במלח ופלפל.

3. מטגנים את הדג על צד העור 3 דקות. כשהעור משתחרר מהמחבת הופכים ומטגנים דקה נוספת, עד שבשרו של הדג הופך משקוף לאטום. מורידים מהאש.

4. יוצקים את היוגורט למחבת עם הדג, מפזרים את הנענע ומגישים.

גרנולה (צילום: צילום מסך, דנונה, שטראוס)
גרנולה|צילום: צילום מסך, דנונה, שטראוס

גרנולה ביתית

המרכיבים (לחצי קילו):
3 כוסות (300 גרם) שיבולת שועל שלמה
1 כוס שקדים או אגוזים (או תערובת)
רבע כוס שמן
3 כפות סוכר חום
שליש כוס דבש, סילאן או מייפל
רבע כפית מלח
חצי כפית קינמון (לא חובה)

לתוספת:
רבע-חצי כוס צימוקים, חמוציות, פירות יבשים קצוצים או שוקולד צ'יפס קטנים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. מעבירים את שיבולת השועל, השקדים או האגוזים לקערה.

3. מערבבים את השמן והדבש (או סילאן או מייפל) עם מלח וקינמון (אם רוצים), יוצקים על שיבולת השועל ומערבבים היטב לציפוי מלא.

4. משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה. אופים 15 דקות, מערבבים ואופים עוד 10 דקות או עד שהכל זהוב באופן שווה.

5. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

6. מערבבים את התערובת הקלויה עם התוספות לבחירה ושומרים בכלי אטום. הגרנולה תשמור על פריכות במשך שבועיים.

7. מגישים עם יוגורט ופירות טריים.

מאפי יוגורט מתוקים

לטורקים יש בצק קסמים שמכינים משני מרכיבים בלבד – קמח ויוגורט, ביחס של 1:1. בדרך כלל ממלאים אותו בתרד או בעשבי תיבול אחרים וגבינה מלוחה, אנחנו היינו במצב רוח מתוק ומילאנו אותו באגוזים וסוכר.

המרכיבים (8 מאפים אישיים):
1 כוס (140 גרם) קמח
חצי כוס (120 גרם) יוגורט יווני

למלית:
4 כפות אגוזים או שקדים טחונים או קצוצים דק דק
4 כפות סוכר חום
קורט קינמון (לא חובה)
מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

להגשה:
דבש או אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח והיוגורט בקערה ולשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מכסים ומניחים לו לנוח למשך שעתיים.
2. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים.
3. מערבבים את חומרי המלית.
4. מחממים מחבת כבדה מעל להבה גבוהה.
5. מרדדים כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר. מפזרים 2 כפיות מהמלית, מקפלים לשניים ומניחים במחבת הלוהטת. קולים 2-3 דקות מכל צד, עד שמתקבלים מאפים זהובים.
6. מגישים עם דבש או אבקת סוכר מעל.

לחם יוגורט ודבש

בזכות היוגורט בבצק, טעמו של הלחם מתקבל כאילו הוכן על בסיס מחמצת. אפשר להוסיף לו תיבול או תוספות כמו צימוקים ואגוזים.

המרכיבים (לכיכר אחת):
250 גרם יוגורט, בטמפרטורת החדר
320 גרם (2 כוסות ושליש) קמח
1 כפית גדושה שמרים יבשים
2 כפות דבש (או סוכר)
2 כפות חמאה רכה או מומסת
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק.

2. מכסים ומניחים להתפחה של שעה.

3. מוציאים את האוויר מהבצק, מקמחים קלות את הידיים ולשים דקה-שתיים.

4. מכסים ומתפיחים עוד שעה-שעה וחצי.

5. מקמחים תבנית לחם (או שתי תבניות אינגליש קייק) ומעבירים פנימה את הבצק.

6. מחממים תנור ל-200 מעלות.

7. אופים 20 דקות, מורידים את החום ל-180 ואופים עוד 20 דקות, או עד שהלחם אפוי וכשמקישים על תחתיתו נשמעת קול חלול.