אנחנו לא חובבים גדולים של מדורות ועשן (והיי, אל תכעסו שאמרנו, אבל זה גם לא טוב לסביבה), ואפילו בתור ילדים לא ממש ספרנו את הימים לל"ג בעומר, אבל אם יש משהו אחד שבכל זאת אהבנו - זה תפוח אדמה במדורה. אז מדורה אין לנו, אבל תפוחי האדמה איתנו ונאפים להם בתנור. איזה כיף, יש לנו יופי של רעיונות מה לשים מלמעלה!
יוגורט ובצל ירוק
יוגורט יווני, שהוא סמיך ועז טעם יותר מיוגורט רגיל, הוא תחליף נהדר לשמנת חמוצה כמעט בכל מתכון, ובטח שעל תפוח אדמה אפוי. ככה סתם או עם קצת בצל ירוק קצוץ (או עשבי תיבול אחרים, מה שאתם אוהבים) – תוספת קלאסית שתאמצו קבוע.
מקסיקני
אם כבר שוברים מסורת, אז עד הסוף - בואו נהפוך את כל הסיפור לערב מקסיקני, רק את הטאקו נחליף בתפוח אדמה: שעועית שחורה, סלסה, אבוקדו, גבינה קשה מגוררת וכוסברה, למשל, ואתם מסודרים. אולה!
סיניה יוגורטחינה על תפוח אדמה
בואו ניקח את עניין הרוטב צעד קדימה – או יותר נכון, צעד אחורה, לשלב האפייה: מכניסים תפוח אדמה לתנור ואופים כ-20 דקות. מוציאים וחוצים – הוא עדיין לא מוכן. מצפים אותו ביוגורט וטחינה מעורבבים, מתבלים כמו שאוהבים ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות או עד שמוכן.
כשהיינו ילדים היינו חופרים בתפוח אדמה, שוברים פנימה בזהירות ביצה, סוגרים עם קיסמים וזורקים לאש. ברוב הפעמים זה היה מתפרק, באלו שלא - זה היה טעים ממש. אבל בבית אפשר להכין גרסה משודרגת, טעימה בהרבה ובלי תקלות - עם גבינה ובצל ועירית מלמעלה. תענוג.
פיצה
אופים תפוח אדמה בתנור, כשמוכן – חוצים ומצפים ברוטב פיצה ובגבינה (מוצרלה, צד'ר, צהובה רגילה או כל שילוב שבא לכם), אפשר גם תוספות כמו זיתים או בצל, ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות – עד שהגבינה נמסה היטב. אמריקה.
ניו יורק סטייל
אוקיי, זה כבר פינוק בסטייל אמיתי: תפוח אדמה אפוי וחצוי, עם שכבה נדיבה של יוגורט יווני (שוב, בגלל הסמיכות), סלמון מעושן, שמיר (לא חייבים אבל זה הולך ממש טוב ביחד) ופלפל שחור.
פטריות ובצל
בזמן שתפוח האדמה נאפה בתנור הקפיצו על מחבת פטריות מסוגים שונים, בצלצלי שאלוט, ואפשר גם קצת אגוזים. פזרו על תפוח האדמה האפוי והוסיפו פטרוזיליה טרייה. מתכון טבעוני נהדר, ואם אתם לא בקטע – אפשר גם לפזר גבינה קשה מגוררת מלמעלה.