>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני"

סלוניקי הדליקה אתכם על השילוב המנצח של תרד ויוגורט? הנה המתכון לקיש המדהים שהכינה בטי פרחיה למושיק ודובדבני:

טארט תרד של בטי פרחיה

המרכיבים (לתבנית 24):
לבצק:
200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים

למילוי:
500 גרם תרד טרי
בצל, קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
2 כפות שמן זית, לטיגון
200 גרם יוגורט יווני
4 ביצים
צרור שמיר, קצוץ דק
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
250 גרם גבינה בולגרית

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח והמלח לקערה. מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים לשלב אותה בתערובת. מועכים את החמאה אל הקמח ומשפשפים בין כפות הידיים, עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול רטוב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עם הידיים עד שמתקבל בצק. מצננים במקרר לפחות חצי שעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בטיפה שמן זית, מרדדים את הבצק כך שיכסה את כולה (בסיס ושוליים) ומרפדים את התבנית. דוקרים את הבצק במזלג.

3. מטגנים את הבצלים והתרד במחבת.

4. מערבבים בקערה גדולה את היוגורט, הביצים, השמיר והגבינות. מוסיפים את הבצל והתרד ומערבבים היטב.

5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות.

מושיק ודובדבני - קיש תרד ויוגורט (צילום: גיא פריבס, דנונה, שטראוס)
קיש תרד. היוגורט כבר בפנים|צילום: גיא פריבס, דנונה, שטראוס

קציצות בר ים ברוטב קארי הודי עם רהיטה

המרכיבים:
לרהיטה:
חצי ליטר יוגורט נוזלי
חצי ליטר יוגורט מסונן
חופן גדול של כוסברה, נענע ושמיר, קצוץ
2 בצלים סגולים, קצוצים
קליפה מגוררת מלימון ירוק
קליפה מגוררת מתפוז
מלח לפי טעם

למסאלה:
30 גרם ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ
50 גרם שני שום נקיות, קצוצות
שורש קטן של כורכום טרי, קצוץ
מעט שמן זית לטיגון
4 גרם זרעי כמון
3 גרם זרעי שומר
5 גרם זרעי חרדל
4 גרם זרעי חילבה
3 גרם אבקת גארם מסאלה
2 גרם אבקת צ'ילי

מושיק ודובדבני - קציצות דגים (צילום: גיא פריבס, דנונה, שטראוס)
קציצות דגים של מושיק רוט. אנחנו רוצים!|צילום: גיא פריבס, דנונה, שטראוס

לרוטב הקארי:
5 בצלים, קצוצים
שמן זית לטיגון
10 עגבניות גדולות, קצוצות
ליטר מים
2 ליטר חלב קוקוס
מיץ משני לימונים
50 מ"ל חומץ יין לבן
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה 
חצי צרור שמיר

לקציצות:
קילו פילה בר ים קצוץ חצי גס, ללא עור
2 בצלים, קצוצים דק
7 שיני שום, קצוצות דק
2 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
צרור כוסברה, קצוץ
חצי צרור נענע, קצוץ
2 גרם כמון
2 פלפלי שאטה מפוררים
3 גרם אבקת כורכום
2 פלפלים ירוקים חריפים
150 גרם לחם לח (רק הלבן)
20 גרם מלח
קליפה מגוררת מ-3 תפוזים
2 ביצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הרהיטה.

2. המסאלה: מטגנים את הג'ינג'ר, השום והכורכום הטרי. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לחמם 10 דקות על חום נמוך. טוחנים את התערובת לקבלת משחה.

3. הקארי: מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את משחת התבלינים ומחממים על אש נמוכה עוד 5 דקות. מוסיפים את העגבניות והמים ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום.

4. מוסיפים את חלב הקוקוס, מיץ הלימון והחומץ ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה. בודקים סמיכות, מוסיפים את העלים בצרור קשור, מביאים לרתיחה ומניחים למנוחה של שעה.

5. הקציצות: קוצצים את כל המרכיבים בסכין ומערבבים היטב. יוצרים קציצות במשקל של 60 גרם כל אחת. מטגנים עד השחמה.

6. מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב הקארי, מבשלים אותן ברוטב 10 דקות ומגישים עם הרהיטה ואורז לבן.

 >> למתחם דרך היוגורט