הפעם אנחנו מצטרפים למושיק ודובדבני לצרפת - ושם, אחרי שאנחנו רואים בעיניים איך בריז'יט מכינה יוגורט וגבינות מעלפות מאפס, אנחנו לומדים להכין את העוגה שהיא באמת אחת הפשוטות והמגרות שיש. מדובר בעוגת לימון ויוגורט שגם ילדים יכולים לאפות, ואפילו לא צריך ללכלך בשבילה כוס: את כל המדידות עושים בגביע הריק.

עוגת יוגורט לימון

מתכון של מארי יוקו מיאון

המרכיבים:
125 גרם יוגורט (גביע קטן, שבעזרתו נמדוד את שאר המרכיבים)
3 ביצים
2 גביעים של סוכר
3 גביעים קמח
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
שקית סוכר וניל (או כפית תמצית וניל)
קמצוץ מלח
חצי גביע שמן
קליפה מגוררת מלימון אחד
לימון נוסף, פרוס דק
50 גרם סוכר (רבע כוס)

לסירופ סוכר:
גביע מים
גביע סוכר

מושיק ודובדבני - עוגת יוגורט ולימון (צילום: גיא פריבס, דנונה שטראוס )
עוגת יוגורט ולימון. אוורירית, מתוקה, חמוצה ונהדרת|צילום: גיא פריבס, דנונה שטראוס

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הסירופ: מבשלים יחד את המים והסוכר כ-5 דקות אחרי רתיחה, עד להסמכה קלה. מצננים.
2. העוגה: יוצקים את היוגורט לקערה, מוסיפים את הביצים וטורפים יחד.
3. מוסיפים את הסוכר, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את סוכר הווניל, המלח והשמן ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את גרידת הלימון.
5. משמנים היטב תבנית עגולה 24 ס"מ, מפזרים בתחתיתה סוכר ומסדרים את פרוסות הלימון.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית (על הלימון) ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.
7. מצננים מעט, והופכים על צלחת הגשה, כך שפרוסות הלימון יפנו למעלה.
8. שופכים מיד את הסירופ, ומגישים.

* את אותה עוגה אפשר להכין עם תפוחים, מנגו או כל פרי שרוצים.

>> לפרק הראשון: "מושיק ודובדבני - טברנה"
>> לפרק השני: "מושיק ודובדבני - המשימה"
>> והנה ההצעות שלנו איך להפוך גביע של יוגורט לקינוח שווה