אוכל

שושני בצק שמרים מלוחים

על בורקס ויתרנו מזמן, בקרואסונים אנחנו כמעט לא נוגעים, אז כל מה שנשאר לנו הוא להבריק אצלנו בבית עם מאפים שהם לגמרי שלנו, בדיוק כמו אלה: שושנים מלאות כל טוב שאי אפשר להפסיק לאכול

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 27/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

600 גרם קמח

כפית סוכר

כף וחצי שמרים יבשים

כוס יוגורט לא ממותק

כפית שטוחה מלח

כוס וחצי מים פושרים

4 כפות שמן זית

למלית:

כוס עלי בזיליקום

חצי כוס זיתים ירוקים

2 גמבות אדומות, חתוכות לקוביות

2 שיני שום, כתושות

חצי כפית מלח

חצי כוס שמן זית

כף סילאן

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. שופכים לגומה את היוגורט, המלח, המים והשמן ולשים הכל ידנית (או במיקסר עם וו לישה) עד לקבלת בצק אחיד (זה בסדר אם הבצק קצת דביק).

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עטופים בניילון נצמד ומעבירים למקום חמים להתפחה של כ-40 דקות.

3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-2 חלקים.

4 מרדדים כל חלק עד לקבלת יריעה רחבה ודקה בעובי 1 ס"מ (שימו לב שהבצק אינו נדבק למשטח).

>> מתכונים לארוחה המפסקת

>> מתכונים לשבירת הצום

5 טוחנים יחד בבלנדר את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מורחים מחצית מהמלית על עלה הבצק ומשאירים קצה אחד של הבצק ללא מילוי (כדי שהסגירה תהיה טובה יותר).

7 מגלגלים את הבצק הממולא ופורסים לחתיכות ברוחב כ-3 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם יריעת הבצק השנייה.

8 מסדרים את השושנים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומתפיחים 25 דקות נוספות.

9 אופים את השושנים כחצי שעה, עד להשחמה.