פסטייה עם פרגיות, תבלינים וצנוברים
אנחנו מבינים איך זה שעוגה בחושה זה משהו שלוקח רק 10 דקות עבודה, אבל פסטייה? עם עוף ומלא הפתעות מלוחות-מתוקות? אז כן, פסטייה של עלי פילו ב-10 דקות עבודה, והיא טעימה שחבל על הזמן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ
קילו פרגיות, קצוצות
חצי כוס חמוציות מיובשות
חצי כוס צנוברים
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל שחור
1 חבילת עלי פילו, מופשרת לילה במקרר
תרסיס שמן
לציפוי:
סילאן
קינמון
מעט אבקת סוכר
חצי כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הפרגיות, החמוציות, הצנוברים והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד להשחמה. מסירים מהאש.
2 לוקחים מהערימה עלה פילו אחד ומרססים בתרסיס שמן (את שאר העלים מכסים במגבת). מקפלים לשניים ומרססים שוב.
3 מניחים כ-3 כפות מהמלית במרכז המלבן שהתקבל, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לצורת גליל.
4 מרססים שוב בספריי שמן ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
5 אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד להשחמה. מפזרים מעל אבקת סוכר, קינמון, סילאן וצנוברים, ומגישים.