אוכל

פסטייה עם פרגיות, תבלינים וצנוברים

אנחנו מבינים איך זה שעוגה בחושה זה משהו שלוקח רק 10 דקות עבודה, אבל פסטייה? עם עוף ומלא הפתעות מלוחות-מתוקות? אז כן, פסטייה של עלי פילו ב-10 דקות עבודה, והיא טעימה שחבל על הזמן

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 05/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול, קצוץ

קילו פרגיות, קצוצות

חצי כוס חמוציות מיובשות

חצי כוס צנוברים

1 כפית בהרט

1 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כפית פלפל שחור

1 חבילת עלי פילו, מופשרת לילה במקרר

תרסיס שמן

לציפוי:

סילאן

קינמון

מעט אבקת סוכר

חצי כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הפרגיות, החמוציות, הצנוברים והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד להשחמה. מסירים מהאש.

2 לוקחים מהערימה עלה פילו אחד ומרססים בתרסיס שמן (את שאר העלים מכסים במגבת). מקפלים לשניים ומרססים שוב.

3 מניחים כ-3 כפות מהמלית במרכז המלבן שהתקבל, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לצורת גליל.

4 מרססים שוב בספריי שמן ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.

5 אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד להשחמה. מפזרים מעל אבקת סוכר, קינמון, סילאן וצנוברים, ומגישים.