צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
לאפות ביתיות
אתם אלופי השקשוקה, מלכי החביתות, נסיכי החומוס - אבל מה שווים כל אלה בלי הבצק שלצידם? אם בא לכם להשקיע עד הסוף או שסתם חיסלתם את כל הפחמימות בבית - קבלו לאפות מעולות שמכינים במחבת בכלום עבודה
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 16/07/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 כוסות קמח לבן
כף סוכר
כף שמרים
כפית גדושה מלח
2 כוסות מים פושרים
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה בצורה ידנית או במיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ושמים בתוכה את המלח, המים ושמן הזית.
2 לשים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק בצד (מכוסה) להתפחה של כ-40 דקות.
3 לשים שוב את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו לכדורים בגודל תפוז.
4 מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים על מחבת חמה אותה משמנים במעט שמן זית. מכסים את המחבת ל-2 דקות והופכים צד.
5 עורמים את הלאפות המוכנות על משטח ומכסים במגבת.