אוכל

שבלולי פילו אישיים במלית גבינות וירקות

שבלולי פילו קטנים, ממזריים ומלאים בכל טוב - עם תרד, בצל, פלפל וגבינות, שמערבבים, מגלגלים ואופים בצ'יק. כמה צ'יק? בואו נגיד שאם תתחילו עכשיו - עוד רבע שעה אתם כבר יושבים ואוכלים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 28/05/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת עלי פילו (מופשרים לילה במקרר)

תרסיס שמן

למלית:

2 כוסות תרד טרי, מאודה וסחוט מנוזלים

1 בצל קצוץ, מטוגן

1 גמבה אדומה, קצוצה

2 שיני שום, כתושות

200 גרם גבינה בולגרית

200 גרם גבינת ריקוטה

כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

2 פורשים עלה של פילו על משטח יבש (בזמן הזה מכסים את שאר העלים במגבת כדי שלא יתייבשו), מרססים בספריי שמן, מקפלים לשניים ומרססים שוב בשמן.

3 מסדרים מהמלית לאורך המלבן שנוצר בחלק הקרוב אלינו, מגלגלים את העלה ואז בזהירות מסדרים בצורת שבלול.

4 חוזרים על הפעולה עם שאר העלים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק משחים.