שבלולי פילו אישיים במלית גבינות וירקות
שבלולי פילו קטנים, ממזריים ומלאים בכל טוב - עם תרד, בצל, פלפל וגבינות, שמערבבים, מגלגלים ואופים בצ'יק. כמה צ'יק? בואו נגיד שאם תתחילו עכשיו - עוד רבע שעה אתם כבר יושבים ואוכלים
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 28/05/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת עלי פילו (מופשרים לילה במקרר)
תרסיס שמן
למלית:
2 כוסות תרד טרי, מאודה וסחוט מנוזלים
1 בצל קצוץ, מטוגן
1 גמבה אדומה, קצוצה
2 שיני שום, כתושות
200 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינת ריקוטה
כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
2 פורשים עלה של פילו על משטח יבש (בזמן הזה מכסים את שאר העלים במגבת כדי שלא יתייבשו), מרססים בספריי שמן, מקפלים לשניים ומרססים שוב בשמן.
3 מסדרים מהמלית לאורך המלבן שנוצר בחלק הקרוב אלינו, מגלגלים את העלה ואז בזהירות מסדרים בצורת שבלול.
4 חוזרים על הפעולה עם שאר העלים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק משחים.