אוכל

ממרח עדשים כתומות

תשמעו לנו, את החומוס תשאירו לחומוסיות. בבית תנגבו ממרח עדשים כתומות עם טחינה, שמן זית וכמון - בריא, טעים ומוכן בכלום זמן. במצב רוח להשקיע? תנו עוד 5 דקות לתוספת פטריות וצנוברים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 24/09/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 202 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך (שומרים כחצי כוס ממי הבישול)

4 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות טחינה גולמית

1 שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית כמון

לתוספת הפטריות:

2-3 כפות שמן זית

5 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות

רבע כוס צנוברים

חצי כפית מלח

מעט עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה יחסית. אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול.

2 מעבירים לצלחת הגשה.

3 מטגנים בשמן זית את קוביות הפטריות כ-4 דקות, ומוסיפים צנוברים ומלח. מסדרים במרכז ממרח העדשים ומקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.