ממרח עדשים כתומות
תשמעו לנו, את החומוס תשאירו לחומוסיות. בבית תנגבו ממרח עדשים כתומות עם טחינה, שמן זית וכמון - בריא, טעים ומוכן בכלום זמן. במצב רוח להשקיע? תנו עוד 5 דקות לתוספת פטריות וצנוברים
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 24/09/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך (שומרים כחצי כוס ממי הבישול)
4 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית כמון
לתוספת הפטריות:
2-3 כפות שמן זית
5 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
רבע כוס צנוברים
חצי כפית מלח
מעט עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה יחסית. אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול.
2 מעבירים לצלחת הגשה.
3 מטגנים בשמן זית את קוביות הפטריות כ-4 דקות, ומוסיפים צנוברים ומלח. מסדרים במרכז ממרח העדשים ומקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.