לחמניות צב ממולאות בגבינה, זיתים ותירס
אנחנו יודעים, הצבים כל כך חמודים שכואב הלב לתת בהם ביס - אבל אם בכל זאת תעשו את זה תגלו מילוי מדליק של תירס וגבינה, בתוך לחמניות רכות וטעימות. מנה לילדים? נו, זה אתם אמרתם
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
רבע כוס שמן קנולה
כוס ורבע חלב חמים
1 כפית מלח
למילוי: כדורי בייבי מוצרלה, תירס, טפנד זיתים ירוקים
לעיניים: זיתים שחורים מגולענים, חתוכים לרצועות
להברשה: ביצה טרופה עם מעט חלב
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה.
2 מוסיפים שמן, חלב ומלח ולשים 7-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי).
3 מחלקים את הבצק על משטח שיש נקי ל-8 חתיכות שוות (כ-100 גרם לכל לחמנייה).
4 יוצרים מכל אחת מהחתיכות כדור גדול, שיהיה הלחמנייה עצמה, וכדור קטן, להכנת הראש, 4 רגליים והזנב.
5 מרדדים את הכדור הגדול ומורחים מעט ממרח זיתים. מוסיפים 3-4 יחידות בייבי מוצרלה ומעט תירס וסוגרים היטב לעיגול. מהדקים את החלק התחתון היטב שלא ייווצרו נזילות. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה כשהסגירה פונה למעטה.
6 מכינים מכדור הבצק הקטן ראש, רגליים (כל אחת חצויה במספריים) וזנב, לוחצים על הקצוות ומורחים בביצה (שיהיה נוח להדבקה). מניחים מתחת לעיגול הבצק הממולא ומהדקים קלות כדי לא להרוס את "גוף" הצב.
7 יוצרים מהזיתים עיניים וממקמים בחלק העליון של כדור הבצק המיועד לראש.
8 מתפיחים פעם נוספת.
9 מורחים כל לחמנייה בביצה הטרופה, יוצרים דוגמת שריון ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות ומוכנות לאכילה.