אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קלצונה עם תירס וזיתים

שוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב? הנה פתרון נהדר ממשפחת הפיצה, שכדרכם של מאכלים ממשפחת הפיצה - אי אפשר להגיד לו לא. בצק ממולא עם זיתים וגרעיני תירס - אתם באמת חושבים שיש כאן איפה לטעות?

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 13/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

כוס ורבע מים חמימים

1 כפית מלח

5 כפות שמן זית

למילוי:

רוטב עגבניות לפיצה

זיתים

גרגירי תירס

גבינת מוצרלה מגוררת

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר.

2 מוסיפים את המים, המלח והשמן, ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ-10-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בין שעה לשעתיים.

4 מעבירים את הבצק למשטח שיש נקי וחותכים אותו לשמונה.

5 מרדדים כל חתיכת בצק לעיגול.

>> כל המתכונים לראש השנה

6 מורחים על כל עיגול בצק רוטב עגבניות ומפזרים על מחציתו זיתים, תירס ומוצרלה. 

7 סוגרים את הבצק ומהדקים היטב בקצוות.

8 מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

9 יוצרים בבצק חריצים עם סכין חדה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

10 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה.