אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פריטטה עם בצל, אפונה וגזר

רוצים לשדרג את החביתה השגרתית של הילדים לארוחת הערב? עצה שלנו: הוסיפו לה ירקות שכולם אוהבים, פזרו קצת גבינה והפכו אותה בקלות רבה לפריטטה מפוארת

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 11/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן קנולה

בצל, קצוץ

5 ביצים

רבע כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

גזר, מגורר

כוס אפונה מוקפאת, חלוטה במים רותחים ומסוננת

שליש כוס גבינה צהובה מגוררת או גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים שמן במחבת עם שוליים המתאימה גם לאפייה בתנור. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך קל, כ-3 דקות.

3 טורפים בקערה את הביצים, השמנת, המלח והפלפל ומוסיפים גזר ושלושת רבעי כוס אפונה.

4 יוצקים את הבלילה למחבת ומפזרים את יתרת האפונה.

5 מטגנים עד שתחתית הפריטטה והשוליים מתייצבים.

6 מפזרים את הגבינה, מעבירים לתנור ואופים 7-8 דקות, עד שהפריטטה יציבה וזהובה.