אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שקשוקה שילדים מתים עליה

אותנו לעולם לא תצטרכו לשכנע לאכול שקשוקה - הניחו מולנו מחבת כזו מתי שרק תרצו, ואנחנו מבטיחים להסתער עם קסדה ונשק. אצל הילדים שלנו, לעומת זאת, זה קצת פחות פשוט. כלומר, היה פחות פשוט - עד המתכון הזה

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 07/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 400 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 כפות שמן קנולה

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

2 עגבניות, קצוצות דק

רבע כוס מים

1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)

1-2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

3 ביצים

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה (ובעלת מכסה) מטגנים את הבצל עד לריכוך קל. מוסיפים את שיני השום, מערבבים קלות ומוסיפים את הפלפלים. מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות עד שכל המרכיבים מתרככים.

2 מוסיפים את העגבניות ומערבבים למשך 2 דקות.

3 מוסיפים את המים והעגבניות המרוסקות, מכסים את המחבת ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

4 מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים מעט מים במידת הצורך.

5 יוצרים שקעים ברוטב ומוסיפים את הביצים. מכסים את המחבת ומבשלים את הביצים עד שהן עשויות היטב.

6 ממליחים את הביצים ומגישים עם לחם טרי.