אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סלט ביצים

דווקא בגלל שהוא כולל מעט מאוד מרכיבים, בשביל סלט ביצים מצוין חשוב מאוד לעבוד נכון עם כל אחד ואחד מהם. לא, זה ממש לא מסובך - הנה, תראו בעצמכם

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 09/01/24 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 192 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

‪במקרה שלי מדובר בציבאלע (בצל ביידיש) שאופייני למטבח האשכנזי – סלט של ביצים קשות עם תועפות בצל מטוגן, חרדל ושמיר.

הכי חשוב: בצל. מטוגן היטב. והרבה.

ביצים: מבושלות באופן מדויק, לא מיובשות וחלילה לא אפורות.

מיונז: לא חובה, אבל אם החלטתם ללכת על זה, אל תגזימו ואל תיתנו לטעמו של המיונז לשטח את כלל הטעמים.

חרדל: זה התבלין הכי חשוב לטעמי, אחרי הבצל.

 

מרכיבים (6 מנות):

8 ביצים

4 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ

1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה (לא חובה):

שמיר קצוץ

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הביצים במשך 8 דקות מרגע הרתיחה. מצננים במי ברז זורמים. מקלפים, מעבירים לקערה וקוצצים או מועכים במזלג.

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

2 במקביל מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה, לאט לאט, 20 דקות לפחות, עד שהוא משחים יפה. משאירים במחבת להתקרר.

>> לבלוג של אורלי - סיר פלא

3 מוסיפים לביצים את הבצל המטוגן יחד עם השמן ומערבבים עם יתר חומרי התיבול. הכי טעים לאכול מיד, ואם לא - שומרים במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

* המתכון עלה כאן לראשונה ביוני 2020