אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שווארמה פרגיות בבצל ותבלינים

יש לכם חבילה של פרגיות במקפיא, ואתם תוהים מה תהיה הדרך הטובה ביותר לנצל אותה? זאת התשובה: שווארמה שמתחילה בתנור ומסיימת במחבת, טעימה ברמות שאין דברים כאלה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 28/07/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 168 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצמות) הן החלק העסיסי ביותר בעוף, החלק שמתבשל יותר זמן ומרוויח מאוד מבישול בשתי פעימות – גם בישול וגם צלייה, שמותירה את הנתחים עם קצוות מושחמים יפה.

תבלינים: מתבלים בתבלינים חמים - פפריקה, כורכום וכמון, ואפשר גם קארי.

בצל מטוגן בשמן ותבלינים, נותן טעם נוסף למנה.

התוספות עושות את המנה אז לא לוותר עליהן.

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצמות)

רבע כוס שמן זית

1 כפית פפריקה

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 בצל, חצוי ופרוס

להגשה:

פיתות או טורטיות

סלט ירקות

עמבה (לא חובה)

טחינה

חמוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את שמן הזית עם התבלינים.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

>> לכל המתכונים הכי טובים

2 מניחים את נתחי הפרגיות בתבנית, יוצקים את השמן המתובל, מכסים ומשרים רבע שעה לפחות (אפשר גם 4-5 שעות בקירור).

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 צולים את הפרגיות בשמן המתובל שבו שרו הנתחים כ-40 דקות (ללא כיסוי), עד שהנתחים עשויים יפה. מקררים (לא נפטרים מהשמן). אם רוצים לדחות את המשך ההכנה, הפרגיות יישמרו יומיים-שלושה בכלי סגור במקרר.

5 לפני ההגשה פורסים את נתחי הפרגיות.

6 מחממים מחבת עם השמן המתובל שבו נאפו הנתחים ומטגנים את רצועות הבצל 3-5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את רצועות הפרגיות ומטגנים דקה-שתיים יחד.

7 מחלקים את הרצועות בין הטורטיות או הפיתות, מוסיפים סלט, עמבה, טחינה וחמוצים ומגישים.