מרק כתום מנצח
אם גם אתם מאלה שאוהבים להסמיך את המרק הכתום שלהם עם קרם קוקוס או שמנת, תנו לאורלי פלאי להמליץ לכם על משהו אחר: גרגירי חומוס. כן כן, אחרי שלוק אחד מהמרק הזה תבינו הכל
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הבסיס לכל מרק טוב הוא נוזל טעים, כמו ציר עוף, ציר ירקות או מיץ ירקות. אם אין, כדאי להתחיל באידוי של ירקות שורש – בצל, גזר וסלרי – שיעניקו לנוזלי המרק טעמים וארומה.
הכתומים: דלעת מכל מיני סוגים (רגילה, דלורית, ערמונים או יפנית), בטטה וגזר.
עשבי תיבול: אל תוותרו על צרור מכל מיני סוגים, זה ייתן למרק את כל מה שהוא צריך בשביל להעלות ריח מעולה.
גרגירי חומוס מעבים את מרקמו של המרק ומוסיפים לו "גוף", כן, גם בלי להשתמש בחשודים המיידיים כמו חלב קוקוס או שמנת.
מלח הוא הכרחי לחידוד טעמי המרק. אל תחסכו בו ואל תהיו מאלה שנזכרים ב"סכנת המלח" דווקא במתכון שבו הוא מתפזר על 3 ליטר של נוזלים ועוד מוצקים.
אבקת מרק: אני לא משתמשת, אבל אם אתם מהמכורים - לפחות צמצמו בכמות ותנו לטעמים של הירקות לבוא לידי ביטוי.
מרכיבים (6 מנות):
רבע כוס שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
2 גבעולי סלרי אמריקאי (ללא עלים), קצוצים
1 גזר, קצוץ גס
1 עלה דפנה
2 גרגירי פלפל אנגלי
3 שיני שום, קצוצות גס
2 בטטות, קלופות וקצוצות גס
500 גרם דלעת, קלופה וקצוצה גס
צרור עשבי תיבול (4 גבעולי פטרוזיליה, 2 גבעולי תימין, גבעול רוזמרין וגבעול מרווה)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (שומרים את נוזלי הבישול)
2 ליטר ציר מרק או מים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל, הסלרי והגזר יחד עם עלה הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי. מוסיפים את השום, וכשעולה ממנו ריח מוסיפים את הבטטות, הדלעת ויתר שמן הזית.
2 מוסיפים את צרור עשבי התיבול, מלח, פלפל וגרגירי חומוס מבושלים (משאירים מעט בצד, להגשה), יחד עם כליטר מנוזלי הבישול שלהם ו-2 ליטר נוספים של מים או מרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים יחד כ-20 דקות.
3 מוציאים את התבלינים השלמים ומרסקים את תכולת הסיר בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
4 יוצקים לצלחות הגשה, מוסיפים מגרגירי החומוס שנותרו ופטרוזיליה קצוצה, ומגישים.