פרנץ' טוסט מנצח
כשמכינים פרנץ' טוסט כמו שצריך (מה זה כמו שצריך? תכף) מקבלים לא רק את הארוחה הכי כיפית בעולם, אלא מנה שנשארת טעימה גם כשהיא מתקררת, ואפילו ביום למחרת. מה הסיכוי שבאמת יישאר משהו? זאת כבר שאלה אחרת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הסוד לבלילה האמריקאית הוא במוצר שנקרא half&half ולצערי לא קיים בארץ. כדי להגיע לתוצאה הכי קרובה לבלילה הזו מערבבים חלב ושמנת מתוקה. מוסיפים ביצה וקצת מלח וסוכר, ומתבלים בווניל.
חשוב להשתמש רק בלחם מקמח לבן, עם עדיפות לחלה. הקפידו לפרוס לפרוסות די עבות כדי שיהיה לבלילה איפה להיספג.
טובלים לכמה שניות מכל צד. לא כדאי להתמהמה יותר מדי, כדי שלא יקרה מצב שהפרוסה תתפרק או שסתם יהיה קשה לנייד אותה למחבת.
מחממים מחבת מראש כדי שהלחם לא יספוג שמן, אלא יקבל מכת חום.
מטגנים בשמן ניטרלי בטעמו. אם רוצים אפשר להוסיף חמאה בשביל הטעם. הטמפרטורה צריכה להיות בינונית כדי שהבלילה תתבשל לפני שפני הפרוסה ייחרכו.
מגישים מיד עם סוכר, קינמון ופירות טריים (אגב, מפתיע לדעת שבשיטת ההכנה הזאת הלחם המטוגן טעים גם בטמפרטורת החדר ואפילו אחרי יום, ממש כמו עוגה בחושה).
מרכיבים :
2 ביצים
חצי כוס חלב
שליש כוס שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל
שמן קנולה לטיגון
4 פרוסות חלה עבות
להגשה:
סוכר
קינמון
פירות טריים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הביצים עם החלב, השמנת וכל יתר החומרים.
2 מחממים מחבת עם מעט שמן.
3 טובלים את הפרוסות בבלילה כך שהן יכוסו מכל הכיוונים, ומטגנים משני הצדדים עד שהן מזהיבות יפה.
4 מגישים עם סוכר, קינמון ופירות.