חריימה מנצח
אתם יכולים להמשיך ולהתווכח עד מחר האם החריימה המנצח הוא טריפולטאי, מרוקאי או טוניסאי. אנחנו החלטנו להשאיר את הוויכוחים בצד, ודאגנו למתכון מנצח של אורלי פלאי-ברונשטיין שהפכה את מחבת הדגים לקיבוץ גלויות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לפני שניפול להגדרות העדתיות השונות שמפלגות ומבחינות בין חריימה לדג מרוקאי/טוניסאי/טריפוליטאי – הנה וידוי קטן: עשיתי קיבוץ גלויות ויש כאן מתכון אקלקטי - שילוב בין כמה מנות דג פיקנטיות.
גם וגם: אפשר להכין כמו חריימה עם מינימום של ירקות או כמו דג מרוקאי עם שפע ירקות. אפשר עם בורי ואפשר עם לוקוס, העיקר שיהיו דגים טריים ולא כאלה שלא ראוי לנו לאכול.
השמן הוא המרכיב השולט ברוטב ולכן הוא חייב להיות שמן טוב.
הרוטב: מתבלים אותו היטב, מבשלים וטועמים (חשוב ביותר!) לפני שמוסיפים את הדגים, קרוב ככל הניתן להגשה. העניין כמובן תקף לדגיים טריים. אם מדובר בדגים שהוצאו מהקפאה, ניתן להוסיף אותם לרוטב כמה דקות קודם לכן. בדגים טריים וטובים זה נחמד שיש הפרדה בין טעמו של הדג לטעם הרוטב - מעין ניגודיות כזו שאינה הכרחית במידה ומדובר בדג קפוא שהופשר.
מרכיבים (6 מנות):
2 דגי מוסר ים או בורי, פרוסים ל-2-3 חתיכות עם העצמות
חצי כוס שמן זית
6-8 שיני שום, קלופות וכתושות (אם זה שום עדין, אפילו יותר)
2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית קימל טחון
חצי כפית כורכום
מלח
3 עגבניות, מרוסקות על פומפייה
1 קופסה קטנה (200 גרם) של רכז עגבניות (עדיף איטלקי)
כחצי כוס מים
להגשה:
כוסברה
לימון, פרוס לרבעים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כחצי דקה עד שעולה ריח.
2 מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת רכז העגבניות, מערבבים ומטגנים יחד כ-3 דקות. יוצקים מים ומערבבים.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לאיחוד הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול (חשוב שהרוטב יהיה ממש טעים בשלב הזה).
4 מסדרים את נתחי הדג ברוטב ומבשלים כרבע שעה או עד שהדג עשוי (היזהרו לא לייבש אותו). מגישים עם כוסברה ורבעי לימון.