מתכון לחלה קלאסית
סידרנו אתכם עם המתכון הכי נכון לחלה של שבת: חלת חסידים קלועה ופשוטה, הכי טעימה ובלי תוספות מפונפנות - רק שומשום מלמעלה ובצק מושלם. מה עוד? טיפים לעבודה עם הבצק, כדי שיצליח לכם על בטוח
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אני אוהבת את החלה שלי פשוטה ובסיסית (הכי לא חלת בריוש), לכן לא תמצאו בה ביצים וגם לא חמאה, אלא רק שמן פשוט. היא מתקבלת מתקתקה, אבל לא ממש מתוקה. המתכון הוא עממי ומוכר בשם "חלת חסידים", אותו מתכון שעינת אביטל הכניסה לספר שלנו "שמחות קטנות". מאז אני לא מכינה שום מתכון אחר ואופה חלות כמעט בכל שבת.
טיפים חשובים לאפיית חלה של שבת בקלי קלות
* חשוב מאוד לנפות את הקמח (ולא מטעמי כשרות, זו פרקטיקה) ולא לשכוח את המלח. בצק ללא מלח מתקבל תפל ובלתי אכיל (מלח חשוב גם למאפים מתוקים).
* אפשר גם ללוש את הבצק 10 דקות בידיים (זמן הלישה חשוב בשביל שהגלוטן בבצק יבנה רשת יציבה ושהבצק יהיה מוכן לתפוח).
* והכי הכי חשוב: מוציאים את החלות ולא מעיזים לבצוע או לחתוך אותן לפני שהן מתקררות (פתיחת מאפה חם מהתנור הורסת אותו ומותירה אותו בצקי מבפנים. אם אוהבים לאכול חלה כשהיא חמה, פשוט מחממים אותה לפני האכילה).
* כך תכינו חלה בהפתעה: מכינים את הבצק, מתפיחים, קולעים ושומרים חלה אחת בהקפאה. מוציאים מהמקפיא שעתיים לפני האפייה ויש לכם חלה בהפתעה.
מרכיבים (3 מנות):
3 חלות:
1 ק״ג קמח מנופה
רבע כוס (50 גרם) סוכר
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים
לציפוי:
ביצה טרופה
קורט מלח
קורט סוכר
זרעי שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים מלבד המים כדקה (עד לאיחוד) במיקסר עם וו לישה.
2 יוצקים פנימה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6-7 דקות, עד לקבלת כדור בצק.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו מניחים מגבת. מתפיחים כ-45 דקות ובודקים את המצב - אם הבצק הכפיל את נפחו ממשיכים, אם לא, נותנים לו עוד רבע שעה.
4 כשהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים, כך שמתקבלים 6 חלקים שווים.
5 קולעים או מעצבים את החלה: יוצרים שני גלילים מאורכים ומניחים בצורת צלב אחד על גבי השני. מתחילים להצליב את הגלילים משני הכיוונים כך שהחלה נקלעת לגובה ואז משכיבים אותה. אפשרות נוספת: חותכים כל גליל ל-4, יוצרים כדורים ומסדרים אותם בצורת כתר. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, עם שאר הבצק.
6. מתפיחים, מברישים ואופים: מכסים את החלות המעוצבות במגבת ומתפיחים כחצי שעה או עד שהנפח כמעט מכפיל את עצמו והחלות מתעגלות יפה. במקביל מחממים תנור ל-220 מעלות (או 200 בטורבו).
7 מברישים את החלות בביצה טרופה עם מלח וסוכר, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהחלות אפויות וזהובות יפה. מצננים לחלוטין ומגישים.