אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

אורז חגיגות

מה החג הזה מבקש מכם? בדיוק את זה: קדירת אורז ארומטית עם הרבה בצל, כמה סוגים של פלפלים וברוקולי. תבשיל מהמם שיכול לשמש כתוספת או כמנה צמחונית משביעה וטעימה, בפחות מחצי שעת עבודה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 17/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כוסות אורז

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים לקוביות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1 פלפל כתום, חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב או ירוק, חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

3 וחצי כוסות מרק ירקות רותח או מים רותחים

1 כפית כמון

מלח

ראש גדול של ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים

להגשה:

צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב.

2 מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עם הירקות. יוצקים את המרק או המים הרותחים ומערבבים.

>> כל המתכונים לראש השנה

3 מתבלים, טועמים ומוודאים שהנוזל מתובל היטב. מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים ומכסים שוב. מניחים לברוקולי ולאורז להשלים ולהתרכך (עוד כ-10 דקות).