אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ

מפרום

תמיד חשבנו שמפרום זה מה זה מסובך, אבל כל כך טעים - שההשקעה משתלמת. חיפשנו וחיפשנו מתכון מנצח, והנה מצאנו אחד עם מלית פצצה ורוטב מושלם, וכמה שטעים - למחרת זה אפילו יותר טוב. ונחשו מה? לא מסובך כלל

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 16/10/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 365 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תפוחי האדמה צריכים להיות מהסוג שמתאים לבישול וגם באותו גודל פחות או יותר, כדי שגם הממולאים יהיו דומים בגודל ויזדקקו לאותו זמן בישול כדי להיות מוכנים.


המלית: בשר בקר טרי, מנתח עסיסי, טחון פעמיים. מוסיפים בצל, תפוח אדמה מגורר ותבלינים, כדי שתתקבל מלית עסיסית.


הכנות למילוי: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 3 ס"מ, וחוצים כל פרוסה כזו לרוחב כך שבצד אחד היא נותרת מחוברת. יוצרים מהמלית קציצות שאותן דוחסים לתוך הכריך.


טיגון מקדים: מקמחים וטובלים בביצה את כריכוני המפרום כדי שהמלית תיתפס כמו שצריך ולא תברח החוצה.


הרוטב חייב להיות טעים, מתובל היטב ודי דליל, כי תפוחי האדמה יספגו ממנו במהלך הבישול על מנת להתרכך.


הסבלנות משתלמת. קדירה של מפרום מתאימה מאוד להכנה מראש, היא קלה לחימום והמפרום אפילו משתבח ביום המחרת.

מרכיבים (8 מנות):

כ-24 ממולאים:

3-4 תפוחי אדמה בגודל דומה

חצי כוס קמח

2 ביצים טרופות

מלח

פלפל שחור

למלית הבשר:

500 גרם בקר טחון

1 בצל, קצוץ או מגורר בפומפייה

1 תפוח אדמה, מגורר בפומפייה

2 שיני שום, כתושות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל, קצוץ

2 גבעולי סלרי, קצוצים

3 כפות רסק עגבניות

3 כוסות מרק או מים

1 כפית גדושה תערובת תיבול למפרום (מכונה לפעמים בהרט למפרום)

חצי כפית קימל טחון

כפית-כף (תלוי במידת החריפות הרצויה) פלפלצ'ומה

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים כדי שהתערובת תהיה אחידה וחום הידיים יחבר בין המרכיבים ויטמיע את הטעמים.

2 מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות אחידות בעובי 3 ס"מ. כל פרוסה כזאת חוצים לרוחב ומשאירים צד אחד מחובר (לקבלת מעין פה).

>> לבלוג של אורלי - סיר פלא

3 ממלאים: יוצרים קציצות וממלאים כל כריך תפוח אדמה בקציצה. מהדקים את הצד החתוך.

4 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל וסלרי ומאדים יחד 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים מרק או מים, תבלינים ופלפלצ'ומה. מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות לקבלת רוטב.

5 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, כמו לשניצל.

6 מטגנים: מקמחים את כריכי תפוח האדמה, טובלים בביצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.

7 מבשלים: מניחים את תפוחי האדמה הממולאים והמטוגנים ברוטב, מכסים ומבשלים כשעה בחום נמוך – על הכיריים או בתנור. במידת הצורך מוסיפים עוד מרק או מים.