אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

שניצל מושלם

כדאי להשרות, אבל מספיקה חצי שעה, ולביצה הטרופה מוסיפים שלושה מרכיבים פשוטים שעושים את כל ההבדל. אם עד היום הכנתם שניצלים מעולים - תתכוננו לשדרג אותם למושלמים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 30/04/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 221 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכי חשוב: להבין ביניכם ובין עצמכם: איך אתם אוהבים את השניצל שלכם? דק ופריך או עבה ועסיסי. מכאן ה-כל מתחיל, וזה בעצם אומר שזה מתחיל אצל הקצב. אם לא תבקשו ממנו מפורשות, לרוב תקבלו שניצל בעובי בינוני. אם חשקה נפשכם בשניצל דק-דק ופריך, שיש בו המון ציפוי, תהיו חייבים לבקש מהקצב לשטח את הנתחים. אם אתם אוהבים שניצלים שיש מה לנגוס בהם הם בהכרח יהיו עסיסיים ורכים.

 

שימו לב אם יש נתחים מעורבים מבחינת העובי – צד דקיק לעומת שמנמן – מומלץ לחתוך, כי עד שהחלק העבה יהיה מוכן הדק יתייבש.
תיבול וריכוך: מרכיבי התיבול מעולמות שונים? אל דאגה, הטעם יהיה נפלא. החרדל והסויה יחד עובדים מצוין, בעזרת הסויה והקורנפלור העוף יתרכך בהשריה.

 

טיגון: זה לא הזמן ולא המקום לחסוך בשמן. בשביל שהשניצל יהיה עשוי כהלכה השמן חייב להגיע לפחות עד חצי מהעובי שלו.

 

הגשה: האידיאל הוא לטגן ולהגיש מיד.

 

חימום חדש: כשאין ברירה מחממים בתנור שחומם מראש. עטופים ברדיד אלומיניום למרקם רך ועסיסי או משאירים כך לשניצלים פריכים.

מרכיבים (8 מנות):

8 נתחי חזה עוף משוטחים (זאת ההעדפה שלנו)

2 ביצים

1 כף רוטב סויה

1 כפית חרדל

1 כף קורנפלור

1 כוס פירורי פנקו

תערובת עשבי תיבול יבשים (הרבס דה פרובאנס או טוסקנית)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה את הביצים, הסויה, החרדל והקורנפלור. מוסיפים את נתחי העוף ומשרים לפחות חצי שעה.

2 מתבלים את פירורי הלחם בתערובת עשבי התיבול.

3 בסמוך להגשה מחממים מחבת עם שמן בכמות יפה (זה חשוב! גם אם מדובר במחבת נון סטיק).

4 טובלים את הנתחים בפירורי הלחם לציפוי מלא ומטגנים על להבה בינונית 2-3 דקות. הופכים ומטגנים עוד 2 דקות או עד להזהבה יפה.