פולנטה
הפולנטה היא דייסת קמח תירס גבינתית ורכה, שמתיישבת בבטן כמו שמיכת פוך נעימה ומזכירה כמה כיף שהחורף מתקרב. באיטליה מכינים אותה לפעמים רק מתירס טרי, ההמלצה שלנו היא לשלב גם וגם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
פולנטה היא דייסת קמח תירס טחון עמוסת אומאמי, מהמטבח האיטלקי וכן, גם הרומני (מי אמר ממליגה?). האיטלקים מפנקים את קמח התירס בחלב ואפילו בשמנת, ואילו הרומנים מסתפקים במים. הוספת התירס הטרי היא ממש לא חובה (אצל האיטלקים יש פולנטה מקמח ויש פולנטה מתירס טרי) אבל היא משדרגת את המנה מאוד ולכן מומלצת.
קמח תירס לפולנטה. חשוב להבין עם מי יש לכם עסק. יש פולנטה מהירה להכנה ויש כזאת שתצריך יותר נוזלים ויותר זמן בישול, ממש כמו שיבולת שועל (לעומת קוואקר). שימו לב, בשוק נמכר לעיתים קמח תירס שהוא ממש אבקה והוא לא מתאים להכנת פולנטה.
נוזלים. זה יכול להיות מים, מרק, חלב, שמנת מתוקה או שילוב בין כמה מהם.
היחס בין נוזל לקמח תירס הוא מינימום 1:3 לטובת הנוזל, ובקמח ארטיזנלי גס יכול לעלות אפילו עד 1:6.
תיבול. קודם כל מלח. אפשר גם פלפל לבן, עשבי תיבול, חמאה וגבינות ארומטיות.
הסוד הוא בערבוב. אם לא תבחשו גרגירי הקמח לא ייטמעו בנוזל, יהפכו לגושים, והמרקם לא יהיה חלק וקרמי.
מרכיבים (4 מנות):
1 כוס קמח תירס טחון להכנת פולנטה (פיורטו)
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
1 כוס גרגירי תירס טרי (לא חובה)
1 כף חמאה
2 כפות פרמזן מגוררת דק
מלח
למרקם קרמי במיוחד (לא חובה):
רבע כוס שמנת מתוקה
להגשה:
שבבי פרמזן
פטריות מוקפצות, בצל מטוגן, ראגו עדשים או עלי מרווה פריכים (כמו בתמונה)
אופן ההכנה:
1 מחממים את החלב והמים בקלחת או בסיר קטן. כשמגיעים לרתיחה מוסיפים את קמח התירס תוך כדי פיזור על פני הנוזל בצורה הדרגתית, ומערבבים מיד בעזרת מטרפה כדי להימנע מהיווצרות גושים. מוסיפים גרגרי תירס ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם סמיך.
2 מוסיפים חמאה, פרמזן ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3 אם רוצים לעדן את המרקם עוד יותר מוסיפים שמנת מתוקה. זה לא חובה.
4 מגישים בצלחת עמוקה עם שבבי פרמזן, או אחת התוספות המוצעות האחרות.