אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

צ'יפס אפוי מנצח

ניסיתם פעם להיגמל מצ'יפס? עדיף שלא תנסו, כי מניסיון - הסיכוי שתצליחו הוא אפסי ומטה. אז מה כן? אתם מוזמנים להתמכר יחד איתנו לצ'יפס האפוי הזה, שהוא לא פחות טעים ובאופן משמעותי פחות משמין ומאותגר תזונתית

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 06/12/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

רגע לפני שאתם פונים להכנת הצ'יפס הנהדר הזה, הנה כמה כללי ברזל בדרך לתוצאה המנצחת:

 

בחרו רק תפוחי אדמה טריים ומוצקים. בתפוחי אדמה ששהו זמן רב באחסון העמילן כבר התפרק, והם מזהיבים מבחוץ לפני שהם מתבשלים. כדאי לקנות זן שמתאים לטיגון ולבחור תפודים בגודל אחיד פחות או יותר, זה יקל עליכם בהמשך לשמור על גודל אחיד של מקלות הצ'יפס.

 

מקלפים את תפוחי האדמה בקולפן או בסכין טורנה. יוצרים בסיס, מניחים את תפוח האדמה בצורה יציבה על קרש החיתוך ומקפידים על חיתוך דק ואחיד למקלות. תחילה פורסים לפרוסות ואז לרצועות.

 

משרים את תפוחי האדמה החתוכים בקערה עם מי קרח, כדי להיפטר מכמה שיותר מהעמילן (זה החומר שמלבין את המים בזמן שטיפת תפוחי האדמה).

 

מסננים היטב (כדי להקל על הייבוש) ומייבשים עוד יותר טוב, כדי שתפוחי האדמה ייאפו בסביבה יבשה ככל הניתן. מתבלים בשמן, מלח ופלפל ואם רוצים עוד תבלינים.

 

אופים רק בתנור לוהט, עדיף בטורבו, כדי לסייע בייבוש ולהימנע מעודף לחות. אופים בהשגחה צפופה. המעבר בין זהוב לחרוך הוא מהיר כשמדובר בחיתוך דק.

מרכיבים :

4 תפוחי אדמה

רבע כוס שמן קנולה

מלח

פלפל שחור

1 כפית שום יבש

1 כפית רוזמרין, קצוץ

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוחי האדמה למקלות דקים ואחידים. משרים במי קרח לפחות 10 דקות.

2 מחממים תנור ל-220 מעלות.

3 מסננים את מקלות תפוחי האדמה. מייבשים היטב ומערבבים עם השמן והתבלינים.

4 אופים 20 דקות עד שהצ'יפס משחימים יפה.