אוכל
צילום׃ רחלי קרוט, mako אוכל

אצבעות דג בציפוי פריך

אצבעות דג בציפוי פריך שאפשר לאפות או לטגן, וביחד עם רוטב דבש וצ'ילי הופכות לנשנוש מוצלח במיוחד. ההרפתקנים מוזמנים לשדרג את הציפוי בתימין ופלפל חריף, ולקבל חטיף פיקנטי נהדר

רחלי קרוט | mako אוכל | פורסם 13/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פילה נסיכת הנילוס, ללא עור ועצמות

מיץ מלימון שלם

2 ביצים, טרופות

כוס קמח

1 כפית שום טחון

חצי כפית מלח ים גרוס

2 כוסות פירורי לחם זהובים או פירורי לחם בטעם שום

שמן קנולה/סויה/חמניות לטיגון או תרסיס שמן לאפייה

לרוטב:

4 כפות רוטב צ'ילי חריף או 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק + חצי כפית צ'ילי גרוס

2 כפות דבש

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הדג וחותכים לרצועות בעובי ס"מ. מניחים בקערה גדולה ומזלפים מעל מיץ מלימון שלם. מערבבים בעדינות עם הידיים או עם כף ומניחים במקרר למשך שעה.

2 נפטרים מעודפי הנוזלים שניקוו בתחתית הקערה.

3 מסדרים שלוש קערות: בקערה הראשונה ביצים טרופות, בשנייה קמח, שום ומלח ובקערה השלישית פירורי לחם.

כל המתכונים לראש השנה

4 אם אופים, מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן. אם מטגנים, ממלאים מחבת בשמן עד לגובה של ס"מ ומחממים.

5 מצפים כל רצועת דג בקמח ומנערים קלות כדי להיפטר מהעודפים. מעבירים לביצים ומצפים היטב בביצים הטרופות. מעבירים לקערת פירורי לחם ומצפים מכל הצדדים.

6 מטגנים את רצועות הדג מכל הצדדים עד הזהבה, או מעבירים לתבנית התנור ומרססים מעל בספריי שמן (חשוב שכל הציפוי יקבל שכבה עדינה של שמן). אופים 15-18 דקות או עד שהאצבעות הדג זהובות. מומלץ מאוד להפוך אותן פעם אחת במהלך האפייה.

7 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומגישים לצד הדג.

הערות ושדרוגים

* ניתן להכין את אצבעות הדג גם מפילה סלמון או דג לבן שאוהבים, בתנאי שאין בו עצמות ועור.

* אוהבים טעמים דומיננטיים? ניתן להוסיף לקמח כפית תימין מיובש ו/או חצי כפית צ'ילי גרוס.

* רוצים להכין את אצבעות הדג לפני הארוחה החגיגית? אין שום בעיה. פשוט מכינים אותן כרגיל ו-10 דקות לפני ההגשה מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות. מחממים בסביבות 7 דקות או עד שהן חמות ופריכות.