אוכל
צילום׃ רחלי קרוט, mako אוכל

פטה כבד עם ריבת בצל

מתכון נהדר לאחד המאסטים על שולחן החג ובכלל: פטה כבד כשר עם גזר, בצל וביצה, מוגש עם ריבת בצל נפלאה שתלווה את הכבד אבל לגמרי עומדת גם בפני עצמה. עם לחם, מצה או סתם ככה - מדובר במתכון קלאסי למעדן של ממש

רחלי קרוט | mako אוכל | פורסם 26/03/17 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 333 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפטה כבד:

2 בצלים לבנים גדולים

2 גזרים, אין צורך לקלוף

3 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)

חצי כפית כוסברה טחונה או כפית פטרוזיליה יבשה

כף מלח

חצי כפית פלפל לבן

700 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב

100 גרם מרגרינה או שמן קוקוס או מרגרינה בטעם חמאה

1 ביצה קשה

לריבת בצל:

4 בצלים לבנים גדולים

3 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)

שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר דמררה

4-5 כפות חומץ בלסמי

כפית מלח (או יותר לפי הטעם)

שליש כפית אגוז מוסקט

לעיטור:

מלח ים

פלפל שחור גרוס

חופן פיסטוקים טבעיים, קלויים על מחבת חמה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם פטה הכבד: מניילנים היטב תבנית אינגליש קייק מכל הכיוונים, גם בדפנות וגם בתחתית. הפעולה הזאת סופר חשובה לחילוץ הפטה לאחר הקירור.

2 חותכים את הבצל לרצועות ומגרדים את הגזר על פומפייה, על החלק העבה.

3 מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והגזר עד ריכוך מלא. מתבלים בכוסברה טחונה או פטרוזיליה, מלח ופלפל. מומלץ לסגור את הסיר בזמן הטיגון כדי שהבצל והגזר יתרככו לגמרי. סגירת המכסה מאיצה גם את תהליך הבישול.

4 בינתיים חותכים את הכבדים ל-2 אונות ומטגנים אותם בכף שמן בתוך סיר רחב עד שהם מוכנים לגמרי אבל לא יבשים. ברגע שהכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש.

5 במעבד מזון מניחים מרגרינה וביצה קשה ומעליהם מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי.

6 מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד. שימו לב שחלקים שנחשפים לאוויר מתחמצנים מהר, אז לכסות היטב.

7 מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב.

8 מכינים את ריבת הבצל: חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר רחב עם שמן במשך 5 דקות.

9 מוסיפים סוכר חום, חומץ בלסמי, מלח ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, עד שהבצל מתרכך לגמרי והרוב הנוזלים מתאדים, בערך 45 דקות.

10 מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד לשימוש.

11 לפני ההגשה הופכים את התבנית על צלחת מתאימה, משחררים את הניילון הנצמד ומעטרים במלח ים גרוס, פיסטוקים קלויים ופלפל שחור גרוס. מגישים לצד ריבת הבצל.

 

>> לעוד מתכונים צבעוניים ונהדרים

 

>> והנה מתכונים נהדרים לפסח