מרק ירקות עשיר עם קניידלך
כשמבקשים מבשלנית עליונה כמו יונית צוקרמן מתכון - יודעים שאפשר לישון בשקט. לכן הקדמנו וביקשנו ממנה מרק לליל הסדר, שיהיו בו הרבה ירקות, אבל שיהיה גם בשרני ועמוק טעמים. אה, ושרק לא תשכח את הקניידלך
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למרק:
2 גזרים
2 קישואים
2 בצלים
2 תפוחי אדמה גדולים
2 ענפי סלרי
חצי כרישה
2 קולרבי
2 לפת
300 גרם דלעת
כוס פול (טרי או קפוא)
2 כפות שמן זית
חזה הודו
כוסברה ושמיר, קצוצים (אם אחד מהם חסר לכם, החליפו אותו בתבלין מיובש)
כף מלח
כף חוואייג' למרק
חצי כפית כורכום
מעט פלפל שחור טחון
שליש פלפל ירוק חריף
לקניידלך:
2 כוסות קמח מצה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
כפית סוכר
2 כוסות מרק חם
רבע כוס שמן
3 ביצים
אופן ההכנה:
1 חותכים את כל הירקות לקוביות.
2 מחממים שמן בסיר וצורבים את פרפר ההודו מכל הצדדים. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
3 מטגנים את הבצל 2-3 דקות ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מאדים 2-3 דקות נוספות.
4 מוסיפים את חזה ההודו וממלאים במים עד בערך ס"מ מעל הירקות. מביאים לרתיחה.
5 מוסיפים מלח, חוואייג', כורכום, פלפל שחור טחון ואת הפלפל הירוק ומבשלים את המרק 50 דקות.
6 בודקים אם הגזר רך. אם כן – המרק מוכן, אם לא – מבשלים עוד כמה דקות ובודקים שוב.
7 הקניידלך: מערבבים את קמח המצה עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים את המרק החם ומערבבים היטב.
8 מוסיפים את השמן, מערבבים שוב וממתינים כמה דקות שהעיסה תתקרר.
9 מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומניחים לחצי שעה.
10 מגלגלים כדורים קטנים בידיים רטובות, וזורקים לתוך סיר עם מים רותחים וכף מלח.
11 מגישים את המרק עם 3 קניידלך בצלחת.
>> לעוד מתכונים צבעוניים ונהדרים