אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מעקודה של פול

הפסח הזה אנחנו חוגגים עם מעקודה חדשה ואחרת: עם פול ירוק (אל תדאגו, אף אחד לא מצפה מכם לקלף אותם לבד), ביצים ותבלינים שעושים את ההבדל

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 13/04/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מעט שמן

4-5 שיני שום, קצוצות

חבילת פול קפוא, מופשר

מים רותחים

כף אבקת מרק עוף

כפית כורכום

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון

2 כפות סוכר

6-7 ביצים XL

אופן ההכנה:

1 מטגנים את השום חצי דקה, מוסיפים את הפול ומאדים 2-3 דקות על אש גבוהה.

2 יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הפול, ככוס וחצי.

3 מוסיפים אבקת מרק, כורכום, מלח, פלפל וסוכר.

4 מבשלים כ-15 דקות, עד שהפול מתרכך, ומסננים (משאירים מעט מהנוזלים). מעבירים לקערה ומצננים 5 דקות.

5 טורפים 6 ביצים ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור (זכרו שהפול כבר מתובל).

6 מכסים תחתית של סיר בשמן ומטלטלים אותו קלות כך שגם הדפנות יהיו משומנות (אפשר להיעזר באצבעות).

7 מחממים את הסיר על הכיריים.

8 מוסיפים את הפול המסונן לביצים המקושקשות ומערבבים. הביצים צריכות לכסות את הפול – אם הן לא מכסות, טורפים את הביצה השביעית ומוסיפים.

9 כשהשמן חם מכניסים לסיר את התערובת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.

10 מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות. אופים עד הזהבה (כחצי שעה), הופכים על צלחת ומגישים.

>> לעוד מתכונים צבעוניים ונהדרים

>> והנה מתכונים לפסח