פילה סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים
המנה הזו אולי צועקת מישלן, אבל תכלס היא דורשת חצי שעה עבודה גג - אם אתם קוראים ללערבב כמה דברים ולהכניס לתנור עבודה. פראייר מי שלא מכין כזה לחג
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות (עם העור)
5 כפות מייפל
3 כפיות חרדל
חצי כפית פלפל ארבע העונות
חצי כפית מלח ים
כפית שמן זית
לקראסט פיסטוקים:
שלושת רבעי כוס פיסטוקים, טבעיים קלופים
חצי צרור עירית
חצי כפית תיבול דג
אופן ההכנה:
1 חותכים את הסלמון לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.
2 בקערה מערבבים מייפל, חרדל, פלפל ומלח ושמן זית.
3 מכניסים את פרוסות הסלמון לקערה עם המרינדה ומערבבים בעדינות עד שהסלמון מצופה היטב מכל הכיוונים. מניחים לסלמון לספוג מטעמי המרינדה במשך רבע שעה או לילה שלם עטוף בניילון נצמד.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 בינתיים קוצצים גס את הפיסטוקים וחותכים את העירית לטבעות דקות. מערבבים בקערה קטנה ומתבלים בתיבול דג.
6 מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק עם העור כלפיי מטה.
7 מדביקים את תערובת הפיסטוקים על החלק העליון של הסלמון ואופים בתנור במשך 10-15 דקות, תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.