ריבועי גבינה עם פירורי פיסטוק ושוקולד לבן
מתוקים שלי מגישה: עוגת גבינה פירורים מליגה אחרת, עם חיזוק של פיסטוק טחון ושוקולד לבן. אין לכם פיסטוק? נסלח לכם אם תחליפו אותו באגוז אחר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגת גבינה פירורים היא אחת מהעוגות הישראליות הקלאסיות. לרוב מדובר בעוגה קרה, ללא אפייה שמכינים בקלות. העוגה הבאה גם היא עוגת גבינה פירורים, אלא שכאן מדובר בעוגה אפויה, שיש בה גם כמות קטנה של פיסטוקים. השילוב של הבצק החמאתי הפריך, מלית הגבינה והטעם המרומז של הפיסטוק מפיק עוגה משגעת שחייבים ליישר עוד ועוד.
את הפיסטוקים ניתן להמיר בכל אגוז אחר (אגוזי לוז, פקאן, אגוזי מלך) - אבל לטעמי הם אלה שעושים כאן את כל ההבדל ולכן אני ממליצה לדבוק בהם.
מרכיבים (20 מנות):
לבסיס ולפירורים (תבנית מרובעת 24X24 ס"מ):
2.5 כוסות (350 גרם) קמח
1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלופים וטחונים דק
1 כוס (200 גרם) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
למלית:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
לציפוי (לא חובה):
70 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס ואת הפירורים: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים, סוכר ומלח ומערבבים היטב. מחברים את וו הגיטרה ובמהירות נמוכה ותוך כדי ערבול מוסיפים את קוביות החמאה. מערבלים כמה דקות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת לחה של פירורים גסים.
2 מעבירים כ-1/3 מכמות הפירורים לתבנית האפייה ומשטחים לשכבה אחידה ודקה. מעבירים לתנור ואופים 13-15 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור דולק. את יתר הפירורים מכסים ומעבירים לקירור.
3 בזמן שהבסיס מתקרר, מכינים את מלית הגבינה: טורפים בקערה את הגבינות, היוגורט והסוכר. מוסיפים את תמצית הווניל וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד, טורפים היטב ורק אז מוסיפים ביצה נוספת.
4 יוצקים בעדינות את הבלילה על גבי הבסיס האפוי.
5 מפזרים מעל באופן אחיד את הפירורים שנותרו.
6 מעבירים לתנור לכ-55 דקות, עד שפירורי הבצק מזהיבים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מכסים ומעבירים לקירור ללילה שלם.
7 לפני ההגשה: חותכים את העוגה לריבועים. ממסים בעדינות את השוקולד הלבן במיקרוגל, בכל פעם לכמה שניות בלבד, מוציאים, מערבבים היטב ורק במידת הצורך מחממים שוב. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים) ומזלפים פסים דקיקים על כל ריבוע עוגה.
* העוגה נשמרת עד 4 ימים בקירור.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת מוס שוקולד וחמאת בוטנים שנראית מיליון דולר
>> הנה מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה