עוגת שכבות מייפל ופקאן
השבוע רציתי להרגיש סתיו אמיתי, עם שלכת וערימות של עלים כתמתמים, אז הכנתי עוגה המבוססת על המאפיינים העיקריים של אמריקה הצפונית – מייפל ופקאן. אתם מוזמנים להכין אותה בכל השנה, אבל בסתיו היא כיפית במיוחד
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כבר למעלה מחודש שאי סדר שולט בארון הבגדים שלי. בגדי קיץ קלילים, סריגים וצעיפים שוכנים בערבוביה. עונת המעבר הישראלית מאופיינת בימים של חמסין ויובש לצד ימים גשומים, וחוסר ההחלטיות של מזג האוויר בא לידי ביטוי גם בפרטי הלבוש בארון. ימים כאלו של בלבול אקלימי עושים חשק לסתיו צפון אמריקאי של שלכת כתומה ופסטורלית ואוויר קריר. אז כדי להעניק מעט טעם סתווי אמיתי למה שקורה אצלנו החלטתי להכין עוגה המבוססת על המאפיינים העיקריים של אמריקה הצפונית – מייפל ופקאן. זאת לא ממש עוגת סתיו, ואפשר בהחלט להכין אותה בכל ימות השנה, אבל המראה שלה הצליח להשרות עליי את אווירת הסתיו הכתמתמה. גם המייפל וגם הפקאן לא באים לידי ביטוי בצורה דומיננטית בעוגה, אלא באופן מרומז ועדין, והשילוב של שניהם מניב עוגה עם טעם אגוזי מתקתק.
מרכיבים :
לעוגת הבסיס (תבניר 24 עגולה):
3/4 כוס (105 גרם) קמח
30 גרם אגוזי פקאן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבון וחלמון
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס (135 גרם) סוכר
לסירופ:
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
3 כפות (45 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי
לקצפת מייפל:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (25 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי
לקישוט:
15-20 חצאי אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
1 להכנת עוגת הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
2 במעבד מזון טוחנים את אגוזי הפקאן יחד עם הקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם תמצית/מחית וניל.
3 מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף רך אך יציב.
4 מוסיפים את החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה ידנית עד להטמעה.
5 מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והאגוזים לקצף החלבונים, בכל פעם 1/3 מכמות הקמח. מקפלים בעזרת מרית או מטרפה ידנית רק עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים שלא להגזים בקיפול כדי שנפח הבלילה לא יצנח.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים את פניה. אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין.
7 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים פנימה את המייפל ומערבבים היטב. מצננים.
8 מכינים קצפת מייפל: מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת סוכר וסירופ מייפל במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.
9 מרכיבים את העוגה: הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה ובעזרת סכין משוננת ארוכה (סכין ללחם) חוצים את העוגה לרוחבה.
10 מברישים את החלק התחתון במחצית מכמות הסירופ (90 מ"ל). מצפים בשכבה נדיבה של קצפת מייפל. אם רוצים טעם מודגש יותר של פקאן מפזרים מעל 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס.
11 מכסים במחצית השנייה של העוגה ומברישים גם אותה בסירופ מייפל. מצפים את העוגה ביתר הקצפת – בחלק העליון ובדפנות. אין צורך להקפיד על מראה חלק ואחיד. מעטרים בחצאי הפקאן.
12 מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
* העוגה נשמרת בקירור עד 4 ימים מיום ההכנה.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שיבולת שועל וצימוקים מעולות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!