אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שכבות מייפל ופקאן

השבוע רציתי להרגיש סתיו אמיתי, עם שלכת וערימות של עלים כתמתמים, אז הכנתי עוגה המבוססת על המאפיינים העיקריים של אמריקה הצפונית – מייפל ופקאן. אתם מוזמנים להכין אותה בכל השנה, אבל בסתיו היא כיפית במיוחד

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 28/10/13 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כבר למעלה מחודש שאי סדר שולט בארון הבגדים שלי. בגדי קיץ קלילים, סריגים וצעיפים שוכנים בערבוביה. עונת המעבר הישראלית מאופיינת בימים של חמסין ויובש לצד ימים גשומים, וחוסר ההחלטיות של מזג האוויר בא לידי ביטוי גם בפרטי הלבוש בארון. ימים כאלו של בלבול אקלימי עושים חשק לסתיו צפון אמריקאי של שלכת כתומה ופסטורלית ואוויר קריר. אז כדי להעניק מעט טעם סתווי אמיתי למה שקורה אצלנו החלטתי להכין עוגה המבוססת על המאפיינים העיקריים של אמריקה הצפונית – מייפל ופקאן. זאת לא ממש עוגת סתיו, ואפשר בהחלט להכין אותה בכל ימות השנה, אבל המראה שלה הצליח להשרות עליי את אווירת הסתיו הכתמתמה. גם המייפל וגם הפקאן לא באים לידי ביטוי בצורה דומיננטית בעוגה, אלא באופן מרומז ועדין, והשילוב של שניהם מניב עוגה עם טעם אגוזי מתקתק.

 

מרכיבים :

לעוגת הבסיס (תבניר 24 עגולה):

3/4 כוס (105 גרם) קמח

30 גרם אגוזי פקאן

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבון וחלמון

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס (135 גרם) סוכר

לסירופ:

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

3 כפות (45 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי

לקצפת מייפל:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (25 גרם) אבקת סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי

לקישוט:

15-20 חצאי אגוזי פקאן

אופן ההכנה:

1 להכנת עוגת הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

2 במעבד מזון טוחנים את אגוזי הפקאן יחד עם הקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם תמצית/מחית וניל.

עוגת מייפל ופקאן פרוסה - טוחנים את האגוזיםו הקמח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טוחנים את האגוזים עם הקמח|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3 מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף רך אך יציב.

עוגת מייפל ופקאן פרוסה - קצף רך ויציב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לזה אנחנו קוראים קצף רך אך יציב|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4 מוסיפים את החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה ידנית עד להטמעה.

5 מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והאגוזים לקצף החלבונים, בכל פעם 1/3 מכמות הקמח. מקפלים בעזרת מרית או מטרפה ידנית רק עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים שלא להגזים בקיפול כדי שנפח הבלילה לא יצנח.

עוגת מייפל ופקאן פרוסה - מקפלים את תערובת הקמח לתו (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מקפלים את תערובת האגוזים לתוך הקצף|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים את פניה. אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין.

עוגת מייפל ופקאן - הבלילה בתבנית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הבלילה בתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

7 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים פנימה את המייפל ומערבבים היטב. מצננים.

8 מכינים קצפת מייפל: מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת סוכר וסירופ מייפל במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.

9 מרכיבים את העוגה: הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה ובעזרת סכין משוננת ארוכה (סכין ללחם) חוצים את העוגה לרוחבה.

עוגת מייפל ופקאן - חוצים את העוגה לרוחב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
חוצים את העוגה לרוחבה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

10 מברישים את החלק התחתון במחצית מכמות הסירופ (90 מ"ל). מצפים בשכבה נדיבה של קצפת מייפל. אם רוצים טעם מודגש יותר של פקאן מפזרים מעל 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס.

עוגת מייפל ופקאן - מורחים קצפת (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מורחים את הקצפת|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

11 מכסים במחצית השנייה של העוגה ומברישים גם אותה בסירופ מייפל. מצפים את העוגה ביתר הקצפת – בחלק העליון ובדפנות. אין צורך להקפיד על מראה חלק ואחיד. מעטרים בחצאי הפקאן.

12 מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.

* העוגה נשמרת בקירור עד 4 ימים מיום ההכנה.

עוגת מייפל ופקאן - תמונת גובה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והנה היא מוכנה!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
עוגת מייפל ופקאן פרוסה - תמונת גובה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מבפנים זה נראה ככה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שיבולת שועל וצימוקים מעולות

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!