אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות

לקראת חנוכה המתקרב: מתכון פשוט, בסיסי ומעורר געגועים ללביבות תפוחי אדמה כמו של אמא, פציחות מבחוץ ורכות וטעימות מבפנים. אין כמו לחזור הביתה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 01/12/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 4804 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ככל שהשנים עוברות וככל שיכולות הבישול והאפייה שלי משתפרות, אני מוצאת את עצמי מחפשת דווקא אחר הטעמים הפשוטים של פעם. דברים פשוטים מילדותי שאמי או הסבתות נהגו להכין. אם בעבר הלא רחוק חיפשתי דווקא דברים חדשניים, שונים ואחרים מאלו שהכרתי בבית, היום אני מוצאת את עצמי יותר ויותר מרימה טלפון לאמא שלי ושואלת "אמא, איך את מכינה את ה...".

 

הדבר נכון ביתר שאת בחגים. כל חג מזכיר לי את הטעמים שאהבתי, ועם השנים הגעגועים מתחזקים יותר ויותר. לקראת חג החנוכה המתקרב ביקשתי מאמי את המתכון ללביבות תפוחי האדמה שלה (לטקס) שכל כך אהבתי. מדובר במתכון פשוט ובסיסי של לביבות תפוחי אדמה פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שאוכלים עם שמנת חמצה ומעט עירית או פטרוזיליה קצוצה. אמא שלי למדה אותו מסבתי, ועכשיו אני שמחה להכין אותו לילדיי.

 

>> עוד מתכונים ללביבות

 

מרכיבים :

ל-25-30 לביבות קטנות:

2 בצלים בינוניים (300 גרם)

4-5 תפוחי אדמה בינוניים (1 ק"ג), רצוי מזן דזירה

2 ביצים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור טחון טרי

3 כפות קמח

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הבצל.

2 קולפים את תפוחי האדמה ומגגרים גס בפומפייה. סוחטים את התפודים המגוררים בין הידיים ומעבירים לקערה עם הבצל הקצוץ.

>> הנה מתכון מושלם של לביבות גבינה מתוקות

>> והנה מתכון לסופגניות קלאסיות

>> לא פחות חשוב: טיפים לטיגון מוצלח

לביבות תפוחי אדמה - בצל קצוץ (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
דבר ראשון קוצצים בצל|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
לביבות תפוחי אדמה - תפוחי אדמה מגוררים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
דבר שני מגררים תפוחי אדמה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3 מוסיפים את יתר המרכיבים – ביצים, קמח ותבלינים – ומערבבים היטב.

4 מחממים שמן חצי עמוק במחבת כבדה על גבי להבה בינונית (גובה השמן צריך להגיע עד למחצית מגובה הלביבות). ניתן להשתמש  בשמן זית, אך יש להקפיד שהוא לא יעשן.

5 יוצרים מהתערובת צורות של קציצות וסוחטים שוב את הנוזלים. מטגנים בכל סבב כ-4 לביבות, 4-5 דקות מכל צד. חשוב להקפיד על ויסות החום במהלך הטיגון ולהנמיך ולהגביר את הלהבה בהתאם לצורך. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי (הלביבות צריכות לקבל גוון זהוב ולא חום).

לביבות תפוחי אדמה - טיגון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מטגנים 4-5 דקות מכל צד|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6 מגישים מיד עם מעט שמנת חמוצה, יוגורט או גבינה לבנה בתוספת עירית קצוצה או מעט פטרוזיליה.

לביבות תפוחי אדמה - יוגורט בצד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קצת יוגורט או שמנת חמוצה, ויש לנו את זה!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

* הלביבות טובות ביום הכנתן. אם נשארות שאריות, אפשר לחמם אותן שוב בחום נמוך בתנור כדי להחזיר להן את הפריכות.

בקרו באתר של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון פורסם לראשונה בחנוכה 2013.