אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת מוקה קפואה

עוגה קפואה ומתוקה, שכיף גדול לארח איתה אבל מה שיותר כיף מהכל זה לעבור ולגנוב ממנה כפית, כמו שהיא ישר מהמקפיא. רוצים לפשט את ההכנה אפילו יותר? פשוט ותרו על השכבה התחתונה. מומלץ בקור

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 18/08/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בימי הקיץ המהבילים, השעה האהובה עליי היא שעת בין הערביים. שעה שעדיין יש בה אור בחוץ, הפארק לידנו מלא בילדים ובקולות משחק, והמרפסת שלנו מוצלת ורוח נעימה נושבת בה.


זו בדיוק השעה שבה כיף לארח חברים ובצד האבטיח, הפירות והקפה להגיש גם עוגה קפואה מתוקה ומרעננת. כל מי שטעם מהעוגה הזו נשבה בקסמה. גם בשל הקרירות המרעננת שלה וגם בשל טעמי המוקה והשוקולד הנהדרים. למרבה השמחה זוהי עוגה שקל להכין ומגישים אותה היישר מהמקפיא. כדי להקל על תהליך ההכנה ניתן לוותר על הכנת הבסיס ועדיין תתקבל עוגה נהדרת וקצת פחות מתוקה.

מרכיבים :

לבסיס המרנג:

4 חלבונים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 כוס (50 גרם) שקדים מלבנים טחונים דק

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר מנופה

למלית מוקה ושוקולד:

2 כפות אבקת קפה נמס

2 כפות (30 מ"ל) מים רותחים

1/2 כוס (150 גרם) חלב מרוכז ממותק

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר מנופה

50 גרם שוקולד מריר 56% קצוץ גס

לעיטור:

30 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת בסיס המרנג: מחממים תנור לחום של 140 מעלות. בסיר בינוני מרתיחים מים בגובה של כ-2 ס"מ. מניחים מעל הסיר קערה כך שלא תיגע ישירות במים (בן מארי). מניחים בקערה את החלבונים והסוכר וטורפים במשך כ-5 דקות, עד שמרבית הסוכר מתמוסס והתערובת משנה את צבעה ללבן אטום.

2 מסירים מהאש ומעבירים מיד לקערת המיקסר. מקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות ועד לקבלת קצף נוקשה, מבריק ויציב. מקפלים לתוך הקצף את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים (לא חובה) עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מורחים כ-2/3 מהקצף על בסיס תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה (ניתן גם לזלף את המרנג), ומיישרים את פניו בעזרת מרית מדורגת. את יתר המרנג מורחים בתבנית נוספת בשכבה אחידה (ניתן להשתמש בתבנית התנור או בכל תבנית אחרת). אופים את שתי התבניות יחד במשך כשעה ועד שהמרנג מתייצב ומשחים מעט. מוציאים ומצננים לחלוטין. מעבירים סכין חדה בדופנות התבנית כדי לשחרר את המרנג מהדפנות. סוגרים שוב ומניחים בחלקה הפנימי של התבנית שקף לאפייה (לא חובה). את המרנג שהכנו בתבנית נוספת שוברים לחתיכות גסות.

עוגת מוקה, שוקולד ומרנג קפואה - המרנג (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פיסות המרנג השבור מהתבנית השנייה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

4 מכינים את מלית המוקה והשוקולד: בקערית או בכוס ממסים את אבקת הקפה הנמס במים הרותחים. מערבבים היטב ומוודאים כי אין גושים. מוסיפים את החלב הממותק ומערבבים שוב לקבלת בלילה אחידה.

5 בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצף יציב. מקפלים את הקצפת לתערובת הקפה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ושברי המרנג ומקפלים רק עד לפיזור אחיד.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית מעל בסיס המרנג האפוי ומיישרים את פניה. מכסים ומעבירים למקפיא ללילה שלם.

עוגת מוקה, שוקולד ומרנג קפואה - לפני ההקפאה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לפני הצינון|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

7 לפני ההגשה מעטרים בשוקולד מומס (לא חובה): מעבירים את השוקולד לשק זילוף קטן ופותחים בו חור קטן. מזלפים פסים של שוקולד על גבי העוגה. פורסים את העוגה בעזרת סכין גדולה וחדה אותה טובלים במים רותחים, מנגבים את הסכין ופורסים.

* העוגה נשמרת עד שבוע במקפיא.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות שוקולד ואגוזים
>> לזניה צמחונית עם ירקות וגבינות