אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגות גבינה לימוניות אישיות

יש לכם פה עסק עם עוגות קטנות וממזריות - הן אמנם בגודל מוקטן, אבל יש בהן לא פחות מ-4 שכבות שכוללות בסיס עוגיות, מלית גבינה, קרם לימון תוצרת בית ומרנג חרוך. רושם גדול במימדים קטנים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 28/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מזג האוויר האביבי והבהיר עושה חשק לקינוחים שישקפו את מה שקורה בחוץ. כאלו הן עוגות הגבינה האישיות עם קרם מרענן וחמצמץ של לימון.

מרכיבים (12 מנות):

לבסיס:

100 גרם ביסקוויטים לוטוס (אפשר להשתמש גם בביסקוויטים רגילים או בעוגיות חמאה)

50 גרם אגוזי לוז קלופים (ניתן להמיר בשקדים/פיסטוקים/פקאן)

50 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%

גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

כפית גרידת לימון דקה

2 ביצים

1/4 כוס (35 גרם) קמח

לקארד לימון:

2 חלמונים

60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

50 גרם חמאה

למרנג:

2 חלבונים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מחממים תנור לחום של 140 מעלות. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים והאגוזים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת לחה. מניחים בתחתית כל גביע נייר כפית או שתיים מהבסיס ומהדקים היטב. שומרים בקירור בזמן שמכינים את המלית.

עוגות גבינה אישיות - מכינים את הבסיס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים את הבסיס|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 2 להכנת המלית: טורפים יחד בקערה את הגבינות, השמנת החמוצה והסוכר. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון. מוסיפים את הביצים בזו אחר אחר זו וטורפים היטב. מנפים את הקמח לבלילה וטורפים היטב לקבלת בלילה חלקה. מעבירים את הבלילה לכלי נוח למזיגה ויוצקים באופן שווה לתוך כל גביע נייר ועל גבי הבסיס.

עוגות גבינה אישיות - המילוי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים את המילוי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3 אופים במשך 30 דקות ורק עד שהמלית מתייצבת מעט. העוגות ישארו בהירות ומעט רוטטות. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקירור לילה שלם.

4 מכינים את קארד הלימון: (הוראות מפורטות ותמונות של שלבי ההכנה ניתן למצוא כאן). טורפים קלות בקערה את החלמונים. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק אל החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג, כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר (ניתן להכין מראש ערב קודם).

5 מכינים את המרנג: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים בגובה של 2-3 ס"מ מניחים מעל קערה חסינת חום כך שלא תיגע ישירות במים (בן מארי). מניחים בקערה את החלבונים והסוכר וטורפים מידי פעם. מחממים למשך 5 דקות ועד שהתערובת חמה מאוד והסוכר נמס לחלוטין (אם משתמשים במדחום מחממים עד לטמפרטורה של 65 מעלות). מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה למשך כ-10 דקות ועד לקבלת מרנג סמיך, מבריק ודביק. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1.5 ס"מ.

6 מרכיבים: מחלצים בעדינות את העוגות מעטרות הנייר ומניחים בצלחת הגשה. מניחים על גבי כל עוגה כפית של קרם הלימון ומצפים את חלקה העליון של העוגה בשכבה דקיקה ואחידה. מזלפים מעל מעט מהמרנג. אם רוצים ניתן לחרוך מעט את המרנג באמצעות ברנר.

* העגות נשמרות עד יומיים בקירור.* ניתן להכין את עוגות הגבינה גם ללא הקארד לימון והמרנג. ניתן לצפות אותן בפירות טריים כגן תותים או פירות יער או בפירורי ביסקוויטים (מכינים כמות גדולה יותר של פירורים לבסיס ומפזרים מעל גבי כל עוגה).

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה

 

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות שקדים
>> מוקפץ צמחוני מנצח