היער השחור
שכבות שכבות של עוגת שוקולד-קפה רכה ולחה, דובדבנים בליקר וקצפת מתוקה - ומעל הכל תלתלי שוקולד מריר, שיהיה. ולא, זה ממש לא מסובך כמו שזה נשמע
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
כוס ו-3/4 (245 גרם) קמח
1/2 כוס (70 גרם) קקאו
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
כוס ו-3/4 (350 גרם) סוכר
1 כפית מלח
גביע יוגורט (200 גרם) 3%
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (240 מ"ל) קפה חם ללא חלב (כפית גדושה אבקת קפה נמס מומסת במים רותחים)
למלית:
4 מכלים (1 ליטר) שמנת מתוקה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
לדובדבנים:
400 גרם דובדבנים טריים (כ-3/4 סלסילה)
2 כפות (25 גרם) סוכר
4 כפות (60 מ"ל) ליקר דובדבנים/ברנדי/רום
לתלתלי השוקולד:
טבלת שוקולד מריר (100 גרם)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הדובדבנים מראש: חוצים ומגלענים את הדובדבנים ומניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר ואת הליקר ומערבבים היטב. מכסים ושומרים בקירור (ניתן להכין את הדובדבנים ערב קודם).
2 יוצרים תלתלי שוקולד: מגלפים מטבלת השוקולד בעזרת קולפן ירקות תלתלי שוקולד. שומרים בקירור.
3 להכנת העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים שלוש תבניות (קוטר 24 ס"מ, אפשר חד פעמיות) בנייר אפייה (מדובר בעוגה רכה ולחה במיוחד, ולכן אי אפשר לאפות את כל המלית בתבנית אחת ואז לפרוס לשלוש).
4 מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
5 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את היוגורט, השמן, הביצים ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים היטב. מוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבול, את כוס הקפה הרותח ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה.
6 מחלקים באופן שווה את הבלילה בין שלוש התבניות ואופים כל תבנית כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגות מהתבנית.
7 להרכבת העוגה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר לקצפת יציבה. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים שנקוו בתחתית הקערה.
8 מניחים חלק אחד של עוגת הבסיס על גבי צלחת הגשה כאשר הצד החלק פונה כלפי מעלה. מברישים בשליש מהסירופ. בעזרת מרית מדורגת מצפים את העוגה בשכבה דקה יחסית של קצפת. מפזרים מעל מחצית מהדובדבנים. מצפים את הדובדבנים בשכבה נוספת של קצפת עד לשוליי העוגה. מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת בסיס. מברישים במחצית מכמות הסירופ שנותר ומצפים בשכבה דקה של קצפת. מפזרים מעל את הדובדבנים שנותרו. מכסים את הדובדבנים בשכבה נוספת של קצפת.
9 מניחים מעל את השכבה השלישית והאחרונה. מברישים ביתרת הסירופ. מצפים את העוגה כולה בקצפת. את המרווחים שנוצרו בין שכבות העוגה ממלאים בקצפת, ובעזרת מרית מדורגת מחליקים את פני העוגה ואת שוליה.
10 מעבירים את הקצפת שנותרה לשק זילוף עם פיה בצורת כוכב. מזלפים כוכבים בחלקה העליון של העוגה.
11 מוציאים את תלתלי השוקולד מהקירור. מצמידים בעדינות לדופן העוגה חופן של תלתלים. את התלתלים שלא נצמדו מברישים בעדינות בחזרה אל הקערה. מפזרים תלתלי שוקולד גם בחלקה העליון של העוגה.
12 מעבירים לקירור למשך 4 שעות לפני ההגשה. מעטרים בדובדבנים טריים.
* העוגה נשמרת עוד 3 ימים נוספים בקירור.
המתכון באדיבות הבלוג מתוקים שלי