אוכל
צילום׃ חן שוקרון, מתוקים שלי

מתוקים שלי: ריבועים מתוקים עם גבינה

מבחוץ עוגיות ג'ינג'ר מעולות, מבפנים מלית גבינה מתוקה משגעת - קבלו את עוגיות הסנדוויץ' שיעשו לכם את הקיץ (במיוחד אם תעשו מהן קסטה)

חן שוקרון | מתוקים שלי | פורסם 08/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק ג'ינג'ר

1/2 2 כוסות (350) גרם קמח

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

כפית קינמון טחון

קורט (כרבע כפית ואפילו פחות) ציפורן טחון

כפית (5 גרם) סודה לשתייה

120 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

1/2 כוס (150 גרם) דבש

חלמון

2-3 כפות שמנת מתוקה

למלית:

מכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%

כפית תמצית/מחית וניל

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק (או נטיפי שוקולד לבן)

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מנפים לקערה את הקמח, התבלינים והסודה לשתייה. מערבבים היטב.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה והסוכר. מוסיפים את הדבש והחלמון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים עד להיווצרות בצק. מוסיפים כף אחר כף את השמנת המתוקה לקבלת בצק אחיד ורך אך לא דביק מידי. מוציאים את הבצק מהמיקסר וממשיכים ללוש אותו קלות ידנית. לשים רק עד להיווצרות בצק אחיד וחלק ולא יותר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכ-30-60 דקות.

3 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. על גבי נייר אפייה מקומח קלות מרדדים מחצית מהבצק (את החצי הנותר שומרים בינתיים בקירור) לעלה דק בעובי של כ-2-3 מ"מ. בעזרת גלגלת של פיצה או סכין חדה מסירים את הקצוות הלא אחידים לקבלת מלבן בגודל של כ-25X30 ס"מ. אופים כ-8 דקות עד שהבצק מתייצב ומזהיב קלות. מוציאים ומצננים לחלוטין. מרדדים באותו האופן את המחצית השנייה של הבצק ואופים. את שאריות הבצק ניתן לרדד שוב ולקרוץ מהן עוגיות קטנות.

4 בזמן שהבצק מתקרר מכינים את המלית: בקערה מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. קוצצים את השוקולד הלבן (לא חובה) ומקפלים לתוך המלית.

5 כששני עלי הבצק קרים לחלוטין מעבירים עלה אחד לצלחת הגשה (אפשר גם להשאיר אותו בתבנית האפייה אם יש מספיק מקום במקרר). מניחים את המלית על אחד מהם ובעזרת פלטה מדורגת מיישרים את פניה. מקפידים ליצור שכבה עבה יחסית (כ-2 ס"מ גובה) של מלית גם היא לא מכסה את כל הבצק. מכסים בשכבה השנייה של הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לפחות ללילה אחד ועדיף לשניים.

מורחים את המילוי (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
מניחים את המלית על הבצק ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

6 לפני ההגשה חותכים בעזרת סכין רחבה לריבועים בגודל של 3X3 ס"מ ומגישים.

* ריבועי הגבינה נשמרים עד 5 ימים בקירור. נסו גם להקפיא אותם - טעים בטירוף.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!