אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת תפוחים ודבש בזיגוג קרמל

יום כיפור ידוע כשעתן הגדולה של העוגות הבחושות, ושל זו במיוחד: עוגה קלה, עסיסית ומתוקה במידה, שעל הדרך עוזרת לנצל את שאריות הדבש והתפוחים מראש השנה. עכשיו רק נשאר לחכות לשבירת הצום

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 29/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ערב יום כיפור הוא זמן של חשבון נפש, אבל אצלי זוהי גם שעתן היפה של העוגות הבחושות. אין זמן בשנה שבו יותר מתבקשת עוגה קלה להכנה, עסיסית ומתוקה במידה, כזו שמתאימה להמתיק את סופו של היום הקדוש.

 

העוגה הבאה עונה בדיוק על הדרישה - עוגה רכה העושה שימוש יעיל בדבש ובתפוחים שנותרו מראש השנה. את העוגה מזגגים בקרמל דבש, הממתיק אותה ומוסיף לה עוד עניין - אבל אל דאגה, היא טובה מאוד גם בלעדיו.

 

מרכיבים (8 מנות):

לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 או 26 ס"מ:

2 כוסות (280 גרם) קמח

1.5 כפיות קינמון טחון

1 כפית (3 גרם) אבקת אפייה

1 כפית (3 גרם) סודה לשתייה

קורט מלח

3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (180 גרם) דבש

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

3-4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים ומגוררים גס

לקרמל דבש:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/4 כוס (90 מ"ל) דבש

2 כפות (30 מ"ל) מים

3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה

25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבלילה: מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב את התבנית.

2 מנפים לקערה את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3 בקערה נפרדת טורפים היטב במטרפה את השמן, הסוכר, הדבש, הביצים ותמצית הווניל - עד שהדבש נטמע לחלוטין בתערובת.

4 מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים לבלילה את התפוחים המגוררים ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.

5 אופים בחום של 175 כ-30 דקות, ואז מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מומלץ לבדוק את העוגה כעבור 25 דקות. אם רואים שהיא השחימה בחלקה העליון, מנמיכים את חום התנור.

6 מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומחלצים מתבנית האפייה.

7 מכינים קרמל דבש: מחממים את הסוכר, הדבש והמים במחבת כבדה על להבה בינונית, עד שהתערובת רותחת ומבעבעת. ממשיכים לבשל מבלי לערבב ומבלי להנמיך את הלהבה עד שהתערובת משנה את צבעה לצבע חום בהיר (3-5 דקות). מוסיפים פנימה את השמנת והחמאה ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש ומעבירים דרך מסננת. מצננים כ-10 דקות, עד שהקרמל מתקרר מעט אבל עדיין נשאר נוזלי. יוצקים אותו באופן אחיד על העוגה.

* הערה: לגרסת פרווה מחליפים את השמנת המתוקה שבקרמל בשמנת צמחית ומוותרים על החמאה.

* מבוסס על מתכון מתוך Canadian Living

בקרו בבלוג של חן, מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס דבש ושיבולת שועל משגעים

>> עוד מתכונים לחגים