אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

ביסקוויטים עם קינמון ותבלינים

רוצים להכין עוגיות עם דוגמה מוטבעת, ולא מעוניינים לשלם הון על מערוך ייעודי? פשוט שנוררו מערוך צורות מערכות הבצק של הילדים. מכאן זה כבר באמת לא עבודה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 30/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר וציפורן אופייניים בעיקר לחורף, אבל השבוע, למרות מזג האוויר החם, החלטתי לעשות בהם שימוש בעוגיות מעוטרות בצורה מיוחדת. אלו למעשה לא ממש עוגיות כי אם ביסקוויטים. המרקם שלהם קשה יחסית והם מצוינים לאחר טבילה קצר בכוס תה, חלב או קפה. במקור שמם של הביסקוויטים האלה הוא ספקולוס, והם נאפים בעיקר בהולנד, בלגיה וגרמניה. אני מצאתי שבשל אופן ההכנה שלהם, מדובר בעיסוק נהדר לילדים שיצאו לחופש.

 

את המתכון לביסקוויטים מצאתי בבלוג Eat the Love, והוא היה כל כך מדויק שעשיתי בו שינויים קלים בלבד. ניתן להגדיל או להקטין את כמויות התבלינים ואף להשמיט חלק מהם בהתאם לטעם האישי, אך השילוב של כולם הוא זה שמייצר ביסקוויטים ריחניים עם טעם משגע.

 

כדי לקבל ביסקוויטים במראה מעוטר משתמשים במערוך בעל הטבעה. ניתן להשיג מערוכים כאלו בחנויות מתמחות בציוד לבישול ואפייה (לרוב משתמשים בו לבצק סוכר), אבל אפשר גם פשוט להשתמש במערוך מערכות הבצק של הילדים.

 

מרכיבים (60 מנות):

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

שליש כוס (65 גרם) סוכר

1 כוס (160 גרם) סוכר חום כהה

2.5 כפיות קינמון טחון

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

רבע כפית ציפורן טחון

רבע כפית הל טחון

חצי כפית ג'ינג'ר טחון

רבע כפית פלפל שחור טחון

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

כוס ושני שליש (235 גרם) קמח

1/4 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבל. במידת הצורך מפסיקים את פעולת המיקסר, ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת תמצית וניל וביצה ומערבלים עד להטמעה.

2 מנפים לקערה נפרדת את הקמח והסודה לשתייה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה.

3 מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר. מקמחים קלות את הבצק ואת המערוך המעוטר (אם יש. אם לא - עם מערוך רגיל זה יוצא לא פחות טעים) ומרדדים בפעם אחת ובאופן אחיד עם המערוך המעוטר כך שתיווצר הדוגמה.

עוגיות קינמון - בצק מרודד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ככה נראה הבצק המעוטר. שווה, לא?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4 קורצים מהבצק עיגולים או פרחים בקוטר 4 ס"מ. מרימים את העיגולים הקרוצים בעזרת מרית מדורגת.

עוגיות קינמון - עוגייה לא אפויה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והנה ביסקוויט אחד|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5 מניחים במרווחים קלים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. את שאריות הבצק מרדדים שוב, ושוב קורצים עוגיות עד לשימוש בכל הבצק.

6 מעבירים את תבניות האפייה לקירור לחצי שעה, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים ישר מהמקרר 8-10 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים קלות מאוד בצדדים. מוציאים ומצננים.

עוגיות קינמון - על רשת צינון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
כמה שהם יפים!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

7 שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע. ככל שהביסקוויט מתקרר הוא מתקשה, ומומלץ ליהנות ממנו עם שתייה חמה או כוס חלב.

* אם רוצים ניתן ליצור מהביסקוויטים סנדוויץ' מתוק – מניחים במרכז מחצית מהביסקוויטים חצי כפית ממרח כלשהו (נוטלה, חלבה או אפילו ריבה) וסוגרים בביסקוויט נוסף. זה לא חובה, משום שהביסקוויט טעים בפניי עצמו.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו קראמבל דובדבנים

>> איזה חתול שחור עבר בין רושפלד לירון שלו?