גביניות מבצק שמרים
זהו, לא צריך להזיל עוד ריר מול המאפייה שליד הבית. קבלו את הגביניות הביתיות המהממות של חן שוקרון: בצק שמרים, מלית ריקוטה ווניל והרבה שמחה בלב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
ליד הבית שלנו יש סופרמרקט קטן ובתוכו מאפייה. במקום מייצרים מדי יום בורקס, עוגות ומאפים שונים. על אף ניחוחות האפייה הבוקעים מהמאפייה, אני בדרך כלל עומדת בגבורה ולא מתפתה למגשים החמים היוצאים מהתנור. רק מאפה אחד כמעט מצליח לשבור אותי – עוגות בצק עלים וגבינה קטנות, מאובקות בהררי אבקת סוכר.
באחד הבקרים, אחרי עוד ביקור בסופר הזה, פשוט רצתי הביתה והכנתי עוגות שכאלה. את בצק העלים החלפתי בבצק שמרים עשיר, ולמלית הריקוטה הטעימה הוספתי דובדבני אמרנה שהפכו את המאפה לחגיגה אמיתית. לטובת הילדים וכל אלו הסולדים מפירות בעוגות שלהם הכנתי גם גרסה נטולת דובדבנים, אבל אני ממליצה בחום לא לוותר עליהם. הם תוספת קטנה ומבורכת.
מרכיבים (30 מנות):
לכ-30 עוגות קטנות:
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית (6 גרם) מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כף (9 גרם) שמרים יבשים או 1/2 שקית או קובייה שמרים טריים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
כוס ורבע (300 מ"ל) חלב פושר
למלית:
2 מיכלים (500 גרם) גבינת ריקוטה
2 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית/מחית וניל
4 כפות קמח
דובדבני אמרנה
להברשה ולעיטור:
ביצה טרופה עם כף מים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר (לצורך הניפוי אפשר להשתמש במסננת רגילה). מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
2 מחברים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומתחילים להוסיף את קוביות החמאה. מוסיפים את החלב בהדרגה, רק עד להיווצרות בצק אחיד, רך וגמיש (לא בטוח שתזדקקו לכל כמות החלב). במידת הצורך מוסיפים עוד כף אחת או שתיים של חלב. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
3 מעבירים את הבצק לקערה נקייה, יוצקים עליו מעט שמן ומגלגלים בקערה כך שישומן היטב מכל הצדדים. מתפיחים כשעה וחצי, ועד להכפלת הנפח.
4 מכינים את המלית: טורפים בקערה את הגבינה, הביצים, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון והווניל. מנפים מעל את הקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה.
5 כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה נקי ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30-35 ס"מ ועובי חצי ס"מ. חותכים את ריבוע הבצק ל-16 ריבועים שווים, כל אחד בגודל כ-8 ס"מ, ומכסים במגבת.
6 מרכיבים את הגביניות: עובדים בכל פעם על ריבוע בצק אחד (בזמן זה מכסים את יתר הריבועים במגבת). מרדדים שוב כל ריבוע לבצק דקיק בעובי כ-3 מ"מ, מעבירים לתבנית האפייה ושמים במרכז כף מהמלית. מניחים על המלית דובדבן אמרנה או שניים (כאמור, לא חובה).
7 סוגרים את ריבוע הבצק: סוגרים פינה אחת עד לקצה המלית, ומעליה את הפינה האלכסונית לה, כך שתגיע עד לקצה השני. מכיוון שהבצק נוטה להיפתח במהלך האפייה חשוב להקפיד לסגור את הגביניות היטב.
8 ממשיכים להכין בדרך זו את כל ריבועי הבצק. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 20-30 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
9 מברישים את הגביניות בביצה הטרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהן תפוחות וזהובות והמלית יציבה. מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר.
* העוגות טובות ביום הכנתן, אך ניתן לשמור אותן במקפיא לתקופה ארוכה. מפשירים על ידי חימום קל בתנור.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננה וקוקוס